keskiviikko 17. joulukuuta 2014

Korvatunturin tie

Tänään pistettiin paremmaksi, kun eilen käytettiin käsiteltävistä hallinnonaloista 272 puheenvuoroa, päästiin tänään lukuun 307 eli puolitoistakertaa kansanedustajien määrä. Istuntoakin käytiin alkaen kello 10 ja lopetin istunnon nuijankopautuksella kello 23.16


Pari mukavaa ja poikkeavaa puhettakin kuultiin. Toinen perinteisesti pirkanmaalaisen kansaedustajan kontolle uskotun Kuttu-puheen piti Arto Pirttilahti todeten vähenemään päin olevien kuttujenkin hädänalaisen tilan koko maaseudun alasajamisen mukana.


Toisessa leikkimielisessä puheessa Eeva-Maria Maijala puhui jo 20 vuotta parantamistarpeessa olevasta Korvatunturin tiestä, jotta pukin pääsy jouluksi olisi varmempaa lasten luo. Tänä vuonna se kyllä onnistuu, kun Savukoskella on lunta, mutta ilmaston lämpemisen myötä ei lumen tuleminen jouluksi ole tulevin avuosina varmaa Korvatunturillakaan jouluksi, joten ns. Martti Tulpon tie eli Martti Soklin tie eli Korvatunturin tie tarvitsisi kunnostuksen.


Tänään muuten sain luetuksi viimeisetkin sivut Aamulehden tunnetun ja pidetyn pakinoitsijan Matti Pitkon Puolikarkeat muistelmat. Hänen elämänsä on pyörinyt Valkeakoskella jalkapallon ja Juuso Waldenin merkeissä ja sitten Tampereen seudulla ja muuallakin Aamulehden toimittajana. Pitkään hän asunut Hämeenkyrössä ja Vepan Baarista hän kertoo lauantaijutuissaan. Hän itse toteaa kirjan totuusasteen olevan kohtuullisen, mutta hyvää tarinaa hän ei lupaa pilata kaikilla tosiasioilla.

Ei kommentteja: