torstai 18. joulukuuta 2014

Viimeistä kokopäivää

Viimeistä koko päivää viedään eduskuntatyössä ennen joulua. Johdin puhetta 3,5 tuntia kello 17.20 - 20.40. Käsiteltiin sosiaali- ja terveysministeriön pääluokka ministerien Laura Räty ja Susanna Huovinen läsnä ollessa sekä ympäristöministeriön hallinnonala ministerien Sanni Grahn-Laasosen ja Pia Viitasen käyttäessä myös vastauspuheenvuoroja. Nyt oli jo paljon vähemmän puhujia kuin edellispäivinä, mutta kyllä istunto silti kesti, kun kello1O aloitettiin ja minun jälkeeni puikkoihin istui vielä Pekka Ravi.


Välillä istuntotauon aikana olimme kansliatoimikunnassa ja kaikille oli myös omat ryhmäkokouksensa ja sitten istuntoa jatkettiin televisioidulla kyselytunnilla. Ensimmäisen kysymyksen sai esittää Maria Lohela nykyisestä haastavasta Venäjän tilanteesta.


Aamulla ensin äänestettiin lähes pari tuntia neljän hallinnonalan aloitteista 271 kertaa. Parhaiten taas opposition kannalta menestyivät pari ponsilausumaa ja yksi määräraha-aloite. Ponsista toinen kattavan toisen asteen oppilaitosverkon säilymistä koko massa, jotta koulua voi käydä kotoa käsin, Se tyrmättiin äänin 103-89, poissa 7. Toisessa vaadittiin biotalouden nostamista kansalliseksi kärkihankkeesi, hylkäys 101-86, poissa 12.


Kolmekin eri puolueiden aloitetta esitti lisämäärärahoja rapistuvan perusväylänpidon eli tiemäärärahojen nostamiseksi, loppuäänestysluvut: 106 vastaan, 81 puolesta, poissa 12.

Ei kommentteja: