keskiviikko 28. tammikuuta 2015

Eduskuntapäivässä monenmoista

Eduskuntapäivään mahtui värikkyyttä ja vaihtelurikkautta. Sain johtaa puhetta heti istunnon alusta lähtien kahden tunnin ajan, joka kokonaisuudessaan kului ensimmäiseen valiokunnan käsittelyyn lähetettyyn  hallituksen esitykseen kunnan velvollisuuksista järjestää kaikkia terveydenhuollon palveluita myös laittomasti maassamme oleville ulkomaalaisille eli niin paperittomille maahantulijoille.


Asia oli esillä jo toisen kerran, kun edellisen keskustelun aikana ministeri Susanna Huovinen sanoi joutuvansa lähtemään kesken keskustelun pois ja kansanedustajat pyysivät siksi asian pöydälle. Asia siirtyi kaksi viikkoa, koska viime viikolla ministeri oli ulkomaanmatkalla ja vielä eilisestäkin asia jouduttiin siirtämään tälle keskiviikkopäivälle. Jo eka kerralla puheenvuoroja käytettiin runsaasti, tällä kertaa puheenvuoroja käytettiin yli viisikymmentä kertaa. Asia lähetettiin sosiaali- ja terveysvaliokuntaan, jolle perustuslakivaliokunnan ja hallintovaliokunnan on annettava lausunto.


Latvian tasavallan presidentti Andris Berzins on valtiovierailulla Suomessa ja ohjelmaan kuului tietysti myös käynti eduskunnassa. Valtiopäiväsalin juhlallisen tervetulotoivotuksen jälkeen presidentti seuruineen pistäytyi myös lehterillä  seuraamassa täysistuntoa. Sain ilmoittaa kansanedustajille presidentin saapumisen ja toivottaa hänet tervetulleiksi eduskuntaan.


Heti päästyäni puheenjohtamisesta kiireen vilkkaa Espoon Leppävaaraan eduskunnan mestaruushiihtoihin. Lentokelissä plusasteisessa säässä saimme lykkiä kilpailumatkamme, naiset ja me vanhemmat yhden kierroksen 2,7 km, nuoremmat kiersivät kaksi kertaa. Melkomoisia mäkiäkin reittiin mahtui jopa kolmekin enkä ihan lipsumatta pystynyt niitä juoksemaan ylös, mutta hyvin silti sujui, niin varmasti kaikilla muillakin, niin luistava, lähes jäinen oli latu suurelta osin.

Ei kommentteja: