keskiviikko 28. tammikuuta 2015

VAALIT PAINAVATMonenlaista selitystä on ilmoilla. Vaalien läheisyyskö painaa, vai mistä kiikastaa. Pinnat yritetään aina saada kotiin päin.


Omistajaohjausministeri Sirpa Paatero jäädytti valtioenemmistöisten yhtiöiden Fortumin ja Neste Oilin hallitusten jäsenien palkkioiden tuntuvat korotukset. Kuitenkin nimitystoimikuntien puheenjohtaja Eero Heliövaara toteaa, että korotuksista oli etukäteen keskusteltu ministerin kanssa. Syntynyt laaja kohu kuitenkin muutti ministerin mielen julkisuuden paineessa.


Valtiovarainministeri Antti Rinne puolestaan on julistanut, ettei ensi vaalikaudella eläkkeiden indeksitarkistuksia ole leikattava, vaikka juuri tämä hallitus onkin niin tehnyt.


Kreikan lainojen antamisen aikainen valtiovarainministeri Jutta Urpilainen puolestaan yrittää vakuuttaa molemmissakin päivän iltapäivälehdissä, että Suomen rahat ovat turvassa ja että Kreikka kyllä tulee maksamaan velkansa täysimääräisesti ajallaan. Myös nykyinen valtiovarainministeri uskottelee Kreikan kyllä selviävän veloistaan. Uskokoon ken uskoo esimerkiksi vaikka joulupukkiinkin. Kreikassa sen sijaan vedotaan Saksan sodan jälkeen saamiin velka-armahduksiin ja pyydetään samaa kohtelua omienkin lainojensa osalta.

Ei kommentteja: