perjantai 16. tammikuuta 2015

Politiikan pyörä pyörii vinhaan

Olisin halunnut todella sanoa paljonkin enemmän, mutta kymmenminuuttinen on loppujen lopuksi lyhyt aika. Hoitajien palkoista kysyttäessä olisin lisännyt, että erinomaisen hyvin tiedän, että armolaulun sanoin armosta me olemme pelastetut, emme tekojemme kautta, ettei kukaan kerskaisi. Tänään muuten sain tarjota 24 vuonna 1964 aloittaneelle teologisen tiedekunnan kurssikaverille eduskuntaesittelyn ja muuta vieraanvaraisuutta ja mukana oli myös armolaulun sanoittajan ja laulajan Kari Tikan puoliso Eeva Tikka, piispa Huovinen, metropoliitta Ambrosius, entinen tiedekunnan dekaani Markku Heikkilä jne. 50 ensimmäistä kurssikaveria saivat saman kohtelun jo syksyllä 50-vuotisriemuvuosikokoontumisemme yhteydessä.


Politiikan rattaat pyörivät vinhaa vauhtia, eduskuntavaalit lähestyvät päivä päivältä, ei enää sataakaan vuorokautta vaaleihin.


Timo Soini oli juuri TV1 A-studiossa keskustelemassa ja oli ryhdikkäästi ajamassa Kreikan eroamista eurosta, ilman sitä Kreikka ei koskaan pääse jaloilleen. Suomenkin maksamat lainat takuuksineen ja vakuuksineen eivät koskaan tulle maksetuiksi takaisin. Sitä ei usko enää kukaan muu kuin myös TV-keskustelussa ollut Olli Rehn.


MTV3 on pyytänyt mukaan aamutelevisioon huomenna klo 8.20 - 8.30. Kympin uutisissa asia mainittiin ja viitattiin maahanmuuttokysymykseen, josta tänään perussuomalaiset saivat esittää ensimmäisen televisioidun kyselytunnin kysymyksen: Millainen vaikutus Suomen harjoittamalla maahanmuuttopolitiikalla on ääri-islamin vahvistumiselle Suomessa ja Suomen kansalaisiin kohdistuvaan terroriuhkaan
Ilmoitimme myös jättävämme ensi viikon alussa välikysymyksen eurokriisin hoidosta, Suomen vastuista ja Kreikan tilanteesta.


Ja eilisessä Venäjän politiikkaa koskevassa hallituksen antamassa ajankohtaiskeskustelussa ryhmäpuheenvuoron pitänyt Jussi Niinistö sanoi, ettei meidän pidä pelästyä vaan terästyä, ettemme herää kasakan nauruun. Aivan samoin itse presidenttikin uudenvuodenpuheessaan: Kasakka ottaa sen, mikä on otettavissa.

Ei kommentteja: