sunnuntai 25. tammikuuta 2015

Nollakelia, lumisadetta

Ulkoinen sää, monipäiväinen lumisade, nollakeli, kuvaavatko poliittista ilmapiiriämmekin. Ei pala jos ei paistukaan.  Ilmassa on vähän niin kuin odottelun makua. Mitä tuo Kreikan Syrizan voitto myötänsä, pystyykö yksin saamaan enemmistöhallituksen vai joutuuko yrittämään hankkia jonkun toisen puolueen hallituskumppanikseen.


Miten käy Kreikan 226,7 miljardin valtionvelan, joka on 170% maan bruttokansantuotteesta. Puolitetaanko velkoja, pidennetäänkö jo ennestään pitkiä takaisinmaksuaikoja ja alennetaanko jo ennestään matalia korkoprosentteja. Kaikissa tapauksissa Suomen solmimat tuottojenvaihtosopimukset, jotka eivät suinkaan ole kovasti mainostettuja vakuuksia, aiheuttanevat sen, että Suomi joutuu nielemään tappioita useiden miljardien edestä.


Tekemämme välikysymys eurokriisin hoidosta ja Kreikan tilanteesta on siis mitä ajankohtaisin. Hallitus antaa vastauksensa helmikuun 4. päivänä. Silloin ollaan muutenkin paljon viisaampia Kreikan toimenpiteistä, kieltäytyykö se maksamasta velkojaan tai annetaanko niitä anteeksi. Aina näissä tapauksissa Suomi on myös maksumiehen osassa.


Samaa säätä lumisadetta ja nollakeliä on luvattu jatkossakin useaksi päiväksi. On vain oltava ja odotettava, koska muutos tapahtuu. Onko niin kuin laulaja sanoo, paremmaksi kaikki muuttuu, silti hyväksi ei milloinkaan!

Ei kommentteja: