torstai 1. tammikuuta 2015

Uudenvuoden mietteitä

Minusta presidentti Niinistöllä on kanttia sanoa budjetin tasapainottamisesta. Hänen valtiovarainministeriaikanaan se saatiin tasapainoon eikä velkaannuttu. Samoin hänen puhemiesaikanaan eduskunnan menohaitaria kiristettiin ja siitä saamme vieläkin iloita ja pitää edelleen tiukkaa budjettia puhemies Heinäluoman johdolla.


Timo Soini myös aivan oikein sanoi, että otetaan sieltä, missä ottamista on ja toi esimerkkeinä puoluetuet ja politikkojen palkkiot. Minähän olen koko nelivuotisen eduskuntakauden palkannut kaksi hoitotyöntekijää Pohjois-Satakunnan peruspalvelu-liikelaitoskuntayhtymän (PoSa) palvelukseen.


Valtion velka yltää jo sataan miljardiin, siinä on todella tekemistä seuraavalla hallituksella, joten ainakin lisävelkaantumiselle olisi saatava stoppi. Tietysti ja ennen kaikkea talouskasvuun eli työllisyyden lisäämiseen on laitettava kaikki panokset.


Samanaikaisesti taitaa lisätaakkaa tulla Kreikan lainojen takaisinsaamisesta eli velkoja joudutaan EU-tasolla anteeksiantamaan ja siinä menee myös Suomen myöntämät miljardit, joista ensimmäinen jaettiin vielä Keskustan ollessa hallituksessa ennen vuoden 2011 vaaleja.

Ei kommentteja: