perjantai 2. tammikuuta 2015

Arpa on heitetty


Eduskunnan 2:n  varapuhemiehen ilmoitus vaaliehdokkuudesta

 

Nyt on tullut aika ilmoittaa eduskuntavaaliehdokkuudestani huhtikuun 2015 vaaleissa.

 

Olen saanut olla todellisella näköalapaikalla eduskunnan puhemiehistössä tämän kuluneen neljä vuotisen vaalikauden. Olen siitä syvästi kiitollinen ja todella kiitän puoluettani, että olen saanut tämän kunniatehtävän.

Työyhteys niin puhemiesten kuin eduskunnan virkamiesten kanssa on ollut saumatonta ja asiantuntevaa. Tehtävä on yksikertaisesti hienoimpia koko maassamme. Eduskuntahan käyttää korkeinta päätösvaltaa Suomessa.

 

Olisin jopa kiitollisuudenvelkaa puolueelleni jatkaa ehdokkaana tällaisista asemista, mutta kuitenkin olen päätynyt kieltäytymään ja luopumaan ehdokkuudesta, vaikka kansanedustajan tehtävä on mitä kiehtovin ja merkittävin.

 

Päinvastoin kuin jotkut muut minulla on ollut onni kasvattaa omalta paikkakunnalta Kankaanpäästä pätevä seuraajaehdokas, joten hyvillä mielin voin nuorentaa vastuuta ja katsoo rohkeasti eteenpäin yhdessä rakentaen tulevaisuuden parempaa kehittyvää Suomen, ei paikalleen jähmettyvää tai taaksepäin katsovaa Suomea.

 

Olen saanut kansalta tuen kolme kertaa eli kahdeksitoista vuodeksi toimia kansanedustajana. Kun 24 vuoden jälkeen palasin uudelleen eduskuntaan, uskoin tekeväni suomenennätyksen, mutta sitten kävi ilmi, että Jacob Söderman palasi 25 vuoden jälkeen edelliskaudella. Katson kuitenkin tämän 12 vuoden ajan olevan riittävän antaa uusille tuoreille voimille tilaa. Ikänikin on jo inhimillisesti ajatellen varttuneen miehen ikä 71 vuotta, mutta kunnoltani ja mieleltänikin katson kyllä olevani edelleen parhaissa voimissani. Sitä todistaa esim. kuluneena vuotena saamani neljä mitalia eduskunnan mieskansaedustajien eri juoksumatkojen ja hiihdon mittelöissä. Kansalaisten antamasta suurenmoisesta tuesta niin eduskunta- kuin kunta- ja seurakuntavaaleissa olen syvästi kiitollinen.

 

En suinkaan ehdokkuudesta luopumiseni myötä ole jäämässä lepäämään laakereilleni. Pappistyötäni seurakuntalaisten palvelijana jatkan mieluusti ja ilahtuneena voinkin todeta, että monet pyytävätkin näihin tehtäviin. Herättäjä-Yhdistyksen työyhteydessä on saanut toimia kymmenkunta vuotta aluesihteerinä ja edelleenkin alueyhdyshenkilönä.

 

Monissa muissa vapaaehtoistehtävissä riittää puuhaa yllin kyllin, niin sotiemme veteraanien parissa, urheiluseurassa kuin vesireittien kunnostusyhdistyksessäkin.  Perussuomalaisten työ jatkuu samoin, tänä vuonna piirin puheenjohtajana ja Kankaanpään suurimman valtuustoryhmän puheenjohtajana. Seurakunnassa olen yhtenä valtuutettuna enemmistön muodostavassa kirkon virallisen linjan valtuustoryhmässä. Viimeisen kustantamani linja-autoretken eduskuntaan järjestän 5.3.

 

Mutta ehkä jatkossa jää myös enemmän omaa aikaa perheelle ja sukulaisille ja ehkä kuntokin paranee rakkaan juoksuharrastuksenosalta, onhan meillä aikuisurheilijoilla joka viiden vuoden jälkeen aina uusi sarja, jossa mitellä ikätoverien kanssa.

 

Näin kiitollisena saan katsella matkani varren tapahtumia ja muistoja sekä suunnitella uusien  jälkien piirtymistä elämäni pientareelle.


Perussuomalaisten Joutsenlahti ei asetu ehdolle eduskuntavaaleissaPolitiikka


Toinen varapuhemies Anssi Joutsenlahti (ps.) ei asetu ehdolle ensi kevään eduskuntavaaleissa. Joutsenlahti kertoo päätöksestään Facebookissa.
Kankaanpääläinen Joutsenlahti palasi eduskuntaan uudestaan jopa 24 vuoden tauon jälkeen. Aiemmin hän toimi kansanedustajana SMP:ssä.
- Katson tämän 12 vuoden ajan olevan riittävän antaa uusille tuoreille voimille tilaa. Ikänikin on jo inhimillisesti ajatellen varttuneen miehen ikä 71 vuotta, mutta kunnoltani ja mieleltänikin katson kyllä olevani edelleen parhaissa voimissani, Joutsenlahti sanoo päätöstä koskevassa päivityksessään.

STT

 

Ei kommentteja: