keskiviikko 25. helmikuuta 2015

Heimoveljemme

Heimoveljiemme Viron tasavallan 97-vuotispäivän vastaanotolla Viron Helsingin suurlähetystössä niin kuin autokuljettajien esimies Seppo Jolkkonen köyhien kaupunginosassa ydin Kaivopuistossa  suurlähettiläs Margus Laidren ja rouva Tiina Laidren kutsumana.


Väkisin tulivat mieleen monet Viron matkani, joista ensimmäiset olivat jo maan ollessa Neuvostoliiton alaisena. Helsingin Yliopiston yleisurheilu- ja koripallojoukkueilla oli joka vuotista kamppailua yliopistojen mestaruudesta Tarton Yliopiston kanssa. Kaksi kertaa olin mukana Tartossa näissä vuorovuosina molemmissa maissa pidetyissä "yliopistomaaotteluissa". Tämä tapahtui jo 1960-luvun jälkipuoliskolla.


Sen jälkeen tietysti on ollut muita matkoja, ei tosin viinanhakumatkoja, jollaisia liiankin monet suomalaiset tekevät. Yksi matka oli 1980-luvulla eduskunnan luontokerhon mukana Lahemaan kansallispuistossa.


Matkoilta on tarttunut kotiin myös Viron kansalliseepos Kalevipoeg, joka on syntynyt meidän Kalevalamme ja Elias Lönnrotin innostamana.


On hienoa, että tänään heimoveljillämme menee hyvin ja kaikki näyttäisi jopa ruusuiselta ellei olisi yhtä pelottavaa tekijää, joka juuri viime aikoina on noussut ainakin pieksi uhkatekijäksi.



Ei kommentteja: