torstai 26. helmikuuta 2015

V. 1964 ylioppilasluokka

Kankaanpään yhteislyseon  vuoden 1964  ylioppilaiden 50-vuotiskokoontuminen on tänään ja huomenna isännöimänäni täällä eduskunnassa. Tänään yhdeksän luokkatoveriani olivat ensin televisioitua kyselytuntia seuraamassa ja sitten yhteisessä kokoontumisessamme iltapalaa nauttimassa. Huomenna perjantaina on vuodossa tutustuminen eduskuntataloon ja kokoustaminen eduskuntaryhmämme tiloissa.


Tällä kertaa Helsingissä asuvat luokkatoverimme Virpi Valli os. Alahonko ja Marja-Leena Salojuuri os. Velhonoja järjestivät kokouskutsut, jota noudatti meistä kymmenen. Alun perin meitä oli 36, joista kahdeksan on jo poisnukkuneita. Poisjäämisestään ilmoitti yhdeksän ja yhtä moni ei vastannut saamaansa kutsuun. Aika hyvä osallistuminen ja reagoiminen kaiken kaikkiaan. Monet näistä vastaamatta jättäneistä eivät juuri ole aiemminkaan olleet luokkakokouksissamme.


Opettajistamme on vielä elossa kolme, kaikki Kankaanpäässä, kaksi heistä tosin ovat joutuneet olemaan jo useamman vuoden hoitokodeissa.


On hienoa, että näinkin pitkän ajanjakson olemme pitäneet yhteyttä vähintäin viiden vuoden välein.
Kaikki vielä tunsimme toisemme, vaikka kouluajoistamme onkin kulut jo mainitut viisikymmentä vuotta. Nopeasti ovat vuodet kuluneet. Monenlaisia ammatteja löytyy joukostamme aina professorista lähtien.




Ei kommentteja: