lauantai 21. helmikuuta 2015

Kulta-aika nuoruuden

Lauantai saatiin viettää sopivassa säässä, vaikka Poriin kello 10 ajellessa satelikin rännänsekaista, mutta perillä Pick Pay:n pihassa saatiin jakaa satoja makkaroita ja omat Rötösherrat kiinni-tulitikkuaskinikin menivät kuin kuumille kiville. Monilla oli niitä jo ennestään tallennettuina, monet myös kiittivät tähänastisesta elämäntyöstäni ja enne kaikkea hoitotyötekijöiden palkkamaisesta kansanedustajan ja puhemiehen palkkiollani.


Ensi kertaa oli myös uuden Kankaanpään ehdokkaamme Jari Koskelan käytössä oleva matkailuauto saatu mukaan asiaankuuluvine mainoksineen. Porista porukan matka jatkui saman kaupan parkkipaikalle Raumalla ja taas makkaratarjoilut ilman rahatta ja hinnatta tekivät kauppansa. Itse tosin jouduin jäämään pois Raumalta, kun papin virkatehtävät kutsuivat Kankaanpään siunauskappeliin.


Koulukaverin äidin siunaustilaisuus muodostui kodikkaaksi myös niin poisnukkunutta kuin muutenkin menneitä muistellessa. Oman lapsuuden ja kouluajan muistot näin palautuivat. Mukana oli toinenkin luokkatoveri.


Lisää koulumuistoja voimme verestää, kun 50-vuoden takaa ylioppilaiksi Kankaanpään Yhteislyseosta päässeet ylioppilastoverit on alkavalla viikolla kutsuttu koolle Helsinkiin ja olen heidän isäntänään kahtenakin päivänä eduskunnassa ja jopa puhemiehen edustustilassakin. Valitettavan vähän vain vähän yli kymmenen on ilmoittautunut mukaan, ei ainakaan työesteiden enää pitäisi olla esteenä.


Perusuomalaisten juuri ilmestynyttä lehteäkin jakaessa muistui nuoruuden ajat mieleen esimerkiksi ajaessa vanhan aseman alueella, joka miljöö kokonaisuudessaan on yhä edelleen entisessä asussaan. Sieltä ennen poikasena monet kerrat noustiin junaan. Kerran oikein koko koulu teki retken omassa junassa tutustumaan pääkaupunkiin, joka oli tuttu jo ennen sitäkin äidin kotikaupunkina ja on sen jälkeen tullut entistäkin tutummaksi opiskelukaupunkina ja nyt 12 eduskuntavuoden aikana.

Ei kommentteja: