perjantai 13. helmikuuta 2015

Vaalikausi lopuillaan

 Tänään perjantaina kotia ja siellä valoissa hiihtämään, lauantaina siunaus, on muuten siunauksia tiedossa kolmena lauantaina peräkkäin. Työpäiviä eduskunnassa tarkasti kuusitoistas (16). Kyllä kestetään loppuun asti ja vielä senkin jälkeen tehrähän vaalityötä huhtikuun 19. päivään asti, säästelemättä.


Vaalikauden päättymisen näkee esimerkiksi Samsa Katajan luopuvan kansanedustajan lausunnoista, jotka ovat nousseet päivän puheenaiheiksi:


Joka kuuseen kurkottaa se Katajaan (kok) kapsahtaa! Kansanedustajan palkkioihin yltäviä kaikki yrittäjä- ja pääomantulojen saajat huomioiden on Suomessa peräti! 70 000 henkeä tämän päivän HS:n mukaan.


 Joltakin on suhteellisuudentaju kadonnut myös päinvastaiseen suuntaan kuten myös ystävältäni Kimmo Sasiltakin (kok), joka esittää, että kansanedustajat saisivat samaa tuloa kuin eduskuntaan valittaessa ansaitsivat eli samasta työstä eri palkka, vaikka kaikki kansanedustajat eivät suinkaan kylläkään teekään samaa työmäärää. Esim. istuntoja johtaessa oppii kyllä näkemään, ketkä siellä istuvat ja käyttävät puheenvuoroja ja keitä siellä ei juurikaan näe.


Päivän äänestyksessä vapaasta sivistystyöstä annetun lain muuttamisessa vain perussuomalaiset ja vasemmistoliitto äänestivät indeksijäädytystä vastaan. Siis oppositiopuolueet keskustan ja vihreät olivat hallituksen mukana jäädyttämässä vapaan sivistystyön määrärahat vastaisuudessakin entiselle tasolle ilman mahdollista indeksikorotusta.


Illalla kotona Kankaanpäässä pääsin käymään kääntymässä Niinisalossa ja siellä vielä kiertämään 5 km ladun Kankaanpään liikuntakeskuksesta. 20 km sujuilevi sukkelaan ja hyvä oli hiihtäjän hiihdellä, kun hanki oli hohtava alla ja ladut kuin rautatietä luistavat, pelkkää tasatahtia lähes koko matka paria suurempaa mäkeä lukuun ottamatta.

Ei kommentteja: