torstai 12. helmikuuta 2015

Viikon antia

Tälle viikolle on taas kyllä riittänyt menoja varsinaisen eduskuntatyönkin ohelle jokaiselle päivälle. Maanantai oli hieno Timo Soinin Pohjois-Satakunnassa vierailupäivä. Tiistaina Satakuntaliitto kertoi kauden päätöstilaisuudessa meille kansanedustajille maakunnan toiveista uuteen hallitusohjelmaan.


Keskiviikkona eduskunnan oikeusasiamiehen toimisto järjesti 95-vuotisjuhlaseminaarin. Lisäksi olin rintamaveteraaniasiain neuvottelukunnan kokouksessa sosiaali- ja terveysministeriössä. Illalla vielä parikymmentä kansanedustajaa oli VR:n toimitusjohtajan Mikael Aron kutsumina kuulemassa rautateiden ajankohtaisista asioista, joita on myös ollut runsaasti myös julkisuudessa .


Kansliatoimikunnan kokouksen ryhmäkokouksen ja televisioidun kyselytunnin jälkeen oli vielä Sydänliiton 60-vuotisjuhlan merkeissä Sydäntemme tarina-elokuvanäytös, joka havainnollisesti kertoi sydänkuolleisuuden putoamisesta tässä ajassa puoleen ja miehillä peräti 80 prosenttia.


Kimmo Kivelän pyynnöstä kirjoitin hänen vaaliprosyyriinsä seuraavaa:
Hän on myös erinomainen oman alueensa edunvalvoja. Opetus- ja kulttuurivaliokunnan jäsenenä hän on periksiantamaton koulutuksen ja myös maakunnissa olevien koulujen ja koulutuspaikkojen puolustaja varsinkin nyt, kun hallituksen taholta ollaan rapauttamassa koko koulutuslaitostamme vähentämällä viimeisellä päätöksellä 260 miljoonaa euroa keskiasteen kouluilta. Kaiken kaikkiaan tällä vaalikaudella on koulutuksesta ja opetustoimesta leikattu lähes 2.000 miljoonaa.


 


Tarvitsemme eduskuntaan sellaisia suoraselkäisiä rovasti Kimmo Kivelän kaltaisia palvelevia edustajia, jollaiseksi olen hänet jo vuosikymmenien ajan oppinut tuntemaan.

Ei kommentteja: