torstai 19. maaliskuuta 2015

Olin siellä minäkin



Olin Helsingissä käymässä, pääsin siksi Yliopiston juhlasalissa pidettyyn puoluejohtajien Eurooppa-keskusteluun. Paikalla kaikki muut puoluejohtajat kuin keskusta Juha Sipilä, jolle aikataulut eivät monista yrityksistäkään huolimatta sopineet. Kepu protestoi, kun Olli Rehn ei päässyt hänen tilalleen, mutta tietääkseni hän ei - ainakaan vielä - ole puolueen puheenjohtaja, joten hän ei kuulunut paneeliin. Saatuaan kuitenkin puheenvuoron, esitti protestin, ja poistui näyttävästi. Arhinmäki kuvasi hyvin koko puuaavan salin tuntoja sanottuaan, että on siellä Brysselissä opittu ainakin röyhkeyttä. Itse tosin poistuin - vähin äänin tosin - heti Rehnin saatua puheenvuoron., koska se ei mielestäni todellakaan mitenkään kuulunut ohjelmaan.


Olin Helsingissä Rintamaveteraaniasiain neuvottelukunnassa. Esitämme seuraavalle hallitukselle ja valtion budjettiin ehdotuksen, jolla säilytettäisiin veteraaneille varat rahat entisellään, jolloin ne paremmin riittäisivät vähenevälle kunniakansalaisjoukollemme.


Päivään mahtui myös Elinkeinoelämän keskusliiton veroseminaari, jossa tunnettuja panelisteja Juhana Vartiainen, Vesa Vihriälä ja veroekspertti professori Heikki Niskanen. Mielestäni olisi pitänyt puhua myös harmaasta taloudesta, veroparatiiseista ja vaikkapa eläkerahastojemme ulkomaisista sijoituksista ja ylellisyystarvikkeiden korotetusta alv:stä.


Illalla sitten saimme MTV:stä seurata puoluejohtajien ensimmäistä parituntista tv-väittelyä, joita vielä ennen vaaleja riittää useampiakin. Juha Sipilää pidetään jo tulevana pääministerinä, muut ovat paremminkin haastajia.

Ei kommentteja: