tiistai 31. maaliskuuta 2015

Suomen Perusta ahkerana

Kansankodin kuolinvuoteella, ruotsalainen hyvinvointivaltio ja maahanmuutto!
Liberaalinen dilemma, monikulttuurisuus ja vapaa yhteiskunta! Nämä kaksi Perussuomalaisten ajatushautomon Suomen Perustan kirjasta ovat nähneet juuri päivänvalon ja antavat paljon ajattelemisen aihetta. Edellisen kirjoittajana on tuleva kansanedustaja nouseva nuori kyky Simon Elo ja jälkimmäisen fil. maisteri Joona Räsänen.


Räsänen toteaa liberalismin perusarvoihin kuuluvan sananvapauden, sukupuolten yhdenvertaisuuden ja ihmisten tasa-arvon. Mutta mitä seuraa, jos maahanmuuton ja monikulttuurisuuden lisääntymisen myötä yhä useampi yhteiskunnan jäsen ei enää jaa näitä arvoja? Voiko samanaikaisesti kannattaa sekä liberaaleja länsimaisia arvoja että vapaamielistä maahanmuuttopolitiikkaa? Miten maahanmuuttajien erilainen arvomaailma vaikuttaa koko yhteiskuntaan? Näitä olisi liberaalina itseään pitävienkin hyvä pohtia!


Simon Elo puolestaan pohtii monikulttuurisen Ruotsin vaiettuja varjopuolia ja mitä maahanmuutto maksaa ruotsalaiselle yhteiskunnalle. Ruotsissa on jo yli kaksi miljoonaa ulkomaalaistaustaista eli 20,7% asukkaista. Esim. vuosina 2000-2013 näiden luku kasvoi 713 000 ihmisellä, kun samaan aikaa kantaruotsalaisten määrä on noussut vain 49 000:lla. Aika hälyttävää kehitystä.

Ei kommentteja: