lauantai 14. maaliskuuta 2015

Vipellystä

Perjantai ja 13. päivä oli todella nimensä mukainen hektinen päivä. Tapahtumaa koko päivän ajan ja asioiden muuttumista ja sen myötä hallituspuolueiden sekoilua kaikenlaista.


Talvisodan päättymisestä oli kulunut tasan 75 vuotta. Sen kunniaksi pidettiin talvisodan kansallisen muistomerkin peruskiven muuraustilaisuus Kasarmitorilla pääesikunnan edessä. Ensimmäisen muurauslaastin heitti presidentti, sitten puhemies, pääministeri, kaupunginjohtaja ja paljon muita merkkihenkilöitä Sää oli aurinkoinen ja kaartin soittokunta oli osaltaan nostattamassa isänmaallista tunnelmaa. Myös talvisodan ja jatkosodan veteraaneja oli kunniavieraina. Juhlakahvit nautittiin Smolnassa.


Jo aamulla puhemies tarjosi koko eduskunnan väelle valtiopäiväsalissa eduskunnan kauden päättäjäiskahvit. Ja illalla istunnosta välillä pääsi käymään myös ryhmän päätöstilaisuudessa.
Ja sitten se täysistunnon tilanteiden muuttuminen, joista jo edellisessä blogissa kerroin ja joista asioista vielä nyt lauantaina äänestää pärskäytetään. Äänestyksissä sitten hylättiin hallituksen esitykset opintotuen rajauksesta vain yhteen tutkintoon äänin 185-1 ja keskiasteen koulutussäästöt äänin 125-47, 10 tyhjää.


Eikä tässä vielä kaikki, TV2 Tampereen Tohlopista tuli ja teki juttua ajankohtaiseen kakkoseen, kun he olivat pyytäneet yleisöltä ehdotuksia kansanedustajista, joille haluttaisiin tuoda kiitoksia. Hämeenlinnalainen rouva halusi kiittää meikäläistä ja näin hän toi kiitoksensa uhrautuvasta eduskuntatyöstäni ja televisiotoimittaja ja kamera oli paikalla muuttokiireisen sekaisessa työhuoneessani. Huone on tyhjennettävä, koska eduskuntatalo menee heti lauantain jälkeen kiinni ja kahden vuoden täysremontti alkaa.

Ei kommentteja: