sunnuntai 12. huhtikuuta 2015

Etuoikeutettuna

Kirjoitin juuri osastani etuoikeutettuna. Myös politiikan saralla olen jo kolmasti saanut olla näkemässä muiden halveksiman ja loppuun kuluneena pitämän puolueemme nousua aivan kuin Fenix-lintu nousi tuhkasta. Ja aina olen ollut myös vaikuttamassa tähän nousuun.


Vuonna 1970 SMP:n kansanedustajien luku nousi yhdestä eli Veikko Vennamosta kahdeksaantoista. Kankaanpäässä teimme jo silloin lujasti töitä ja naapuripitäjästämme Laviasta nousi SMP:n kansanedustaja.


Vuonna 1979 sitten tulin jo valituksi kansanedustajaksi yhteensä seitsemän veljeksen ryhmään, nousu oli kahdesta seitsemään ja heti seuraavissa vuoden vaaleissa vuonna 1983 ryhmämme kasvoi seitsemäntoista edustajan ryhmäksi.
Ja kolmas kerta, joka toden sanoo, onkin jo nykyaikaa: vuoden 2011 vaaleissa saimme 39 kansanedustajaa entisen viiden tilalle ja sain olla taas mukana kansanedustajana 24 vuoden tauon jälkeen.


Ja mikä ihmeellisintä, ryhmämme on pysynyt tiiviinä päinvastaisista pahanilman ennustajalinnuista huolimatta. Ja edelleen kannatuksemme näyttää olevan yhtä laajaa nytkin uusien vaalien kynnyksellä. Sen todistaa erinomainen vastaanotto vaalikentillä kaikkialla eri osissa laajaa maatamme. Ja jopa gallupienkin on kerrottavaa samaa vahvaa todellisuutta.


Iltalehden juuri julkaisemassa gallupissa Perussuomalaiset ovat kolmantena niin kuin muuten edellisessäkin lehden teettämässä maaliskuun mielipidemittauksessa. Silloin takanamme olivat demarit, nyt kokoomus 16,2 prosentilla, laskua 1,1%. Perussuomalaisille mitattiin 16,6% ja demareille 17,0%. Tasaista siis on kärjen keskustan 23,5% takana. On hyvä muistaa viime vaalien kannatuksemme 19,1%. Emme ole enää kuin 2,5% päässä Jytkystä, joten siihen on täysi mahdollisuus yltää nytkin, olemmehan ylivoimaisesti paras tori kampanja puolue emmekä somessakaan jää toisten jalkoihin.


Ja on hyvä muistaa, että viime vaalienkin alla näytettiin huomattavasti alempia lukemia kuin mitä sitten vaaleissa tuli todellisuudeksi!

Ei kommentteja: