maanantai 13. huhtikuuta 2015

Kiinan suurlähettiläs Kankaanpäässä

Maailman väkirikkaimman valtion Kiinan Kansantasavallan suurlähettiläs puolisoineen oli tänään Kankaanpään kaupungin vieraana. Olen saanut tutustua herra suurlähettilääseen ja esittää hänelle kutsun saapua kaupunkiimme. Ja näin vielä ennen tämän eduskuntakauden päättymistä tämä vierailu toteutui ja sain näin olla sekä  vapapuhemiehenä että kaupunginhallituksen puheenjohtajana vastaanottamassa näitä harvinaisia arvovieraita kaupunginjohtajan ja valtuuston puheenjohtajiston kanssa.


 Lämminhenkisen vierailun  aikana saimme tutustua Heikki ja Kaija Sirenin piirtämään kaupungintaloomme, käydä ainutlaatuisessa tavallaan maaseutuympäristöön perustetussa taidekoulussa, ja perehtyä kahteen alansa huippuyritykseen: Clothing+ , Laser Gas. Lopuksi saimme nauttia päivällisen vieraittemme kunniaksi paikkakuntamme kiinalaisessa ravintolassa aivan torin varrella.


Niin varapuhemiehenä kuin eduskunnan Kiina-ryhmän jäsenenä olen saanut vierailla myös Kiinan Suomen suurlähetystössä useampaankin otteeseen niin edellisen kuin nykyisen nyt vuoden verran maassamme olevaan suurlähettilääseen ja aina on vastaanotto ollut yhtä sydämellinen ja vieraanvarainen. On hienoa, että näin suuren valtion edustajilla on elävää mielenkiiintoa näin pienen maan asioihin ja riittää aikaan tutustua jopa heidän mittasuhteissaan hyvin pieneen kaupunkiin, jollainen Kankaanpää on Kiinan valtaviin kaupunkeihin verrattuna.

Ei kommentteja: