keskiviikko 29. huhtikuuta 2015

Kärpäsiä yhdellä iskulla


Vielä yksi Helsingin reissu tuki tehtyä vähän jälkiselvittelyidenkin merkeissä saman aikaisesti kun uusi eduskunta kokoontui valitsemaan pätkäpuhemiehet hallitusneuvotteluiden ajaksi. Ben Zyskowicz tuli taas puhemiehistöön, neljä vuotta sitten hän oli varsinainen puhemies, nyt lankesi 2. varapuhemiehisyys.

Israelin suurlähettilään Dan Ashbelin isarelin 67. itsenäisyyspäivän vastaanotolla muuten näin Benin parhaan ystävän nyt eduskunnasta yllättäen pois pudonneen Kimmo Sasin, jonka kanssa juttelin. Saas nähdä, miten Ben viihtyy eduskunnassa, kun Kimmo ei enää istu hänen vieressään, kuten on ollut vuoden 1983 vaaleista lähtien. Vastaanotolla sain onnitella uutta kansanedustaja Sari Essayahia ja juttelin entisen Jurvan papin, jurvalaista syntyperääkin olevan Hannu  Hiipakan kanssa, joka on ollut kolmisen kuukautta Karmel-yhdistyksen toiminnan johtajana.

Niitä muita kärpäseniskuja olivat eduskunnassa sekä ipadin että kännykän poistaminen eduskunnan verkosta, tietokoneelle on sama tehty jo aiemmin. Kaikki koneet lunastan jatkossa käyttööni. Tilitoimiston päällikön Pertti Rosilan puheilla on aina mukava käydä, nyt tehtiin lopputilityksiä eduskuntakaudesta.

Eduskunnan saunassa oli lenkin päälle. Juoksija-lehteen otettiin aiemmin Matti Hannuksen tekemään haastatteluun juoksukuvia eduskuntatalon ja musiikkitalon maisemissa, joka päälle tein sitten lenkin olympiastadionin ja uimastadionin pururadalle. Tapasin kaksi perussuomalaisten eduskuntakautensa uusinutta hyvää kaveriakin Martti Mölsän ja Kimmo Kivelän. Vaikeaa on muuten eduskuntatiloissa nyt liikkua, kun päärakennus on remontissa eikä entisellä edustajalla ole kulkukorttia, ei edes ulos pääse ilman saattajaa.

Ei kommentteja: