keskiviikko 29. huhtikuuta 2015

Haikeaakin tunnelmaa

Tänään sai kuunnella Valtiopäivien avajaisjumalanpalvelusta radiosta, kun päättäjäisjumiksessa vielä olimme paikanpäällä. Piispa Luoma piti hyvän puheen kohdistaen sanansa vastavalituille kansanedustajille. Virsien veisaaminen oli totutusti voimakasta sydämistä lähtevää. Kyllä kaikki tuntevat pienuutensa valtavien tehtävien edessä. Aiheellisesti piispa muistutti, ettei tämä kaikki ole tässä näkyvässä ja kuitenkin yhdessä täytyy yrittää tehdä parhaansa. - Poikkesin muuten juuri eilen Tuomiokirkossa illan suussa ja näin sain hiljentyä hetken ennen Israelin lähetystön vastaanottoa ja niin myös sitten ennen tätä ekumeenista valtiopäivien alkajaisjumalanpalvelusta.

Valtiopäivien avajaiset sitten tulikin suorana lähetyksenä TV:stä. Niin presidentti Sauli Niinistö kuin puhemies Juha Sipilä puhuivat. Presidentti lupautui Antti Rokan tavoin olemaan hallituksen apuna tarvittaessa. Näin kaikki ovat puhaltamassa yhteen hiileen, joten paremmaksi kaikki muuttuu, silti hyväksi ei milloinkaan.

Pääministerin asettamat 15 kysymystä hallitukseen mieliville puolueille ovat todella niin kuin Timo Soinikin sanoo hyviä, mutta eivät helppoja. Eikä vastausaikakaan ole helppo, kun se päättyy jo huomenna vappuaattona kello 14. Ja vielä tänään illalla on ollut valtiopäivien avajaisiin liittyen oopperaesityksessä käynti. Toivotaan kuitenkin hyviä vastauksia ja nopeaa hallituksen kokoamista keskustan ja perussuomalaisten ympärille.

Ei kommentteja: