tiistai 5. toukokuuta 2015

Emmekö voi mitään Attendolle

Mielestäni - enkä kaiken lisäksi luule olevani läheskään ainoa - Attendo on lähinnä kirosanan luokkaa.

Ja kuitenkin tänään taas Kankaanpään kaupunginhallituksessa oli esillä, että kaupunki antaisi tontin Attendolle ja vuokraisi siltä 15-paikkaisen mielenterveyspotilaiden hoitokodin. Virkamiehet ovat muka kilpailuttaneet tämän tarpeellisen hankkeen ja Attendo on tullut ykköseksi. Uskomatonta.

Miten maailmamme on mennyt siihen että monikansallinen tulonsa veroparatiisien kautta pyörittävä yritys jyllää myös Suomen markkinoilla niin, että kohta hoitoalalla ei ole muita yrittäjiä kuin tämä huonomaineinen Attendo.

Kilpailutussäännöissämme on todella mätää ja paljon, kun tällaisen yrityksen annetaan jyllätä mielin määrin. Kyllä maamme uuden Sipilän-Soinin hallituksen täytyy laatia uudet säännöt kilpailutukselle niin, että oman maan rehelliset veroa maksavat yritykset ja myös oma yhteiskunnan ylläpitämä terveydenhoito pystyy kilpailemaan ja voittamaan tällaisen vilunkikortein pelaavan yrittäjän pois päiviltä.

Tämän päiväisessä kaupunginhallituksen kokouksessa sinänsä tarpeellinen hanke laitettiin pöydälle tosin vain tontti  uusien vaihtoehtojen etsimisen vuoksi. Mutta kyllä meidän päättäjien täytyisi myös saada nähdä kilpailutuksen tulokset ja miten kilpailutusehdot on laadittu. Nyt vain olemme sokeasti virkamiesten johdettavissa. Voiko näin olla aina ja ikuisesti? Meillähän on jo entuudestaan Attendon rakennuttama ja ylläpitämä vanhusten laitospaikkalaitos ja Attendo on myös ostanut yksityisen vanhusten hoitokoti Helenan.

Ei kommentteja: