maanantai 11. toukokuuta 2015

Eteenpäin mennään - on pakko

Hannu Juhola otti kuvan tievarsiroskia kerätessäni Niinisalon risteyksen tietämissä. En kyllä ehtinyt olemaan paria tuntia kauempaa aamuhieronnan jälkeen, kun täytyi kiiruhtaa onnittelemaan 91-vuotiasta sotainvalidia. Sen jälkeen oli Kankaanpään Sotaveteraanien hallituksen kokous. Illalla sitten Porissa kiitosruokailu hyvin menestyneiden eduskuntavaalien tiimoilta ehdokkaille ja piirin johtohenkilöille. Honkajoen risteyksestä kuitenkin on päästy jo 7 km Niinisalon risteyksen ohi, joskaan ei vielä lentokentälle asti valtatiellä 23. Huomenissa on luvassa eka kertaa kaksi kovaa talkoomiestä, kunhan ei vaan sade pilaisi päiväämme.

Seppo Lindblom kirjoittaa viisaita viimeisessä Kanava-lehdessä:
Kun suomalaista hyvinvointivaltiota alettiin rakentaa, vallitsi laajamittainen köyhyys, mutta kasvun optimismi oli huikea. Nyt elämme vaurauden oloissa, mutta näköalat ovat ahtaat ja synkät. Politikan luottamusta joudutaan etsimään hyvin maltillisissa ja arkisissa oloissa, jos niitä vertaa kiihkeän reformipolitiikan korskeiden lupausten vuosiin. Vinoutuneen väestörakenteen poliittisia seuraamuksia on suuresti aliarvioitu.

Näissä oloissa ovat hallitusneuvottelut alkaneen valoisissa ja toiverikkaissa merkeissä, vaikka todella maamme taloustilanne onkin surkea.

Ei kommentteja: