tiistai 12. toukokuuta 2015

Kiittäkää Herraa

Nyt - voitollisten vaalien jälkeen ja myönteisten hallitusneuvotteluiden aikana – jos koskaan, on helppo olla kiitollinen!

Virren 324 kaikki kuusi säkeistöä päättyvät kaksinkertaiseen kiittäkää Herraa, kiittäkää Herraa! Kiitoksen aiheita virressä on useita. Hyvä on Herra, hän viisas on ja suuri voimassansa. Hän on elämän lähde ihmeellisen syvä. Hänestä vuotaa riemu enentyvä. Hän luoduillensa tarpeet aina tuottaa, elävät kaikki syöttää hän ja juottaa. Pelloille virtaa vettä janoisille, taas ruoho nousee vuorilaitumille. Näin saamme pyytää: Oi Jeesus Kristus, rauha meille anna, kaikille kaipaaville armo kanna yhdessä huutaaksemme: Hoosianna. Kiittäkää Herraa, kiittäkää Herraa.

Psalmistan tavoin saamme ihastella: Herra, kun minä katselen taivasta, sinun kättesi työtä, kuuta ja tähtiä, jotka olet asettanut paikoilleen – mikä on ihminen! Kuitenkin sinä häntä muistat. Mikä on ihmislapsi! Kuitenkin pidät hänestä huolen. Sinä teit hänestä lähes kaltaisesi olennon, seppelöitsit hänet kunnialla ja kirkkaudella. Aivan Siionin virsien jouluvirren sanoin lapsenmielisesti voimme todeta: On ihmisenä olo autuasta, kun veljenään saa pitää Jeesus-lasta. Me saamme lasten lailla hyvillämme nyt laulaa: Jumala on keskellämme.

Saamme hoitaa ajalliset tehtävämme parhaalla mahdollisella tavalla. Ja nyt puolueellemme uskottu myös maamme asioiden hoitaminen korkeimmalla mahdollisella tavalla. Saamme rukoilla Suomen taloudellisen ahdingon ja muunkin näköalattomuuden kääntyvän parhain päin. Sanoohan itse Jeesus: Antakaa keisarille mikä keisarin on ja Jumalalle mikä Jumalan on! Suomalaisen sananlaskun mukaisesti saamme toimia: Käsi aurassa, sydän taivaassa.

Jeesuksenkin edellä olevan opetuksen mukaisesti saamme antaa Jumalalle, mikä Jumalan on. Se hallitsee myös edellistä keisarille, mikä keisarin on.  Ja saamme muistaa, että voimme Jumalan lapsina, vaikka kuinakin huonoina ja heikkoina lapsina tahansa, yhä uudestaan ja uudestaan kysellä, mikä Jumalan tahto kussakin asiassa on.

Jeesuksen Vapahtajamme meille lahjoittaman armon avulla mekin voimme elää oikeassa perussuhteessa niin Jumalaan kuin lähimmäisiimme. Jumala on antanut meille ainutlaatuisen ihmisarvon. Näin hyväksyttyinä ihmisinä saamme elää todeksi moninaisia mahdollisuuksia niin ajallisen isänmaamme asioiden ajamiseksi kuin lähimmäistemmekin auttamiseksi niin lähellä kuin kaukana aina maan ääriin saakka Kristuksen meille antamaa lähetyskäskyä toteuttaen.

Ei kommentteja: