lauantai 30. toukokuuta 2015

KEVÄTMIELTÄ RINNASSA



Kylläpä oli komea ilma juhlia koulunsa päättävien ylioppilaiden, ammattiin valmistuvien ja muuten vain kesälaitumille päässeiden koululaisten. Tuntuu kuin ihmisten mieletkin olisivat sulaneet, kyllä kevät ja lämmin ja muutekin kaunis sää saa ihmeitä aikaa meidän jäyhien suomalaistenkin mielissä, vaikka joudummekin suuren osan vuotta elämään pimeän talven keskellä: Meill` on hanki ja jää, meill´ on halla ja yö, meill´ on ankarat käskyt kohtalon. Näinhän runoilijamestari V.A.Koskenniemi kirjoittaa Nuijamiesten marssissa.

Mutta kyllä tänään tuntui todelliselta myös toisen suuren runoilijamme Eino Leinon Legenda-runonsa loppuun kirjoittama säkeistö: Pois Herra kulki kanssa Pietarin./ Mut kerrotaan, kun illoin kesäisin/ sa istut koivun alla, on kuin täällä/ viel´ liikkuis Herran hymy vetten päällä. Ja tätä vuoden pisintä valoisuuden ja pitenevien päivien aikaa saamme vielä kuukauden päivät elää ja kokea. Nauttikaamme tästä ihanuudesta Suomen kesässä!

PerusuomalaistenSatakunnan piirin kevätkokouksessakin saimme aivan käsin kosketellen nautiskella erinomaisesti menneiden eduskuntavaalien jälkeen ainoana koko Suomessa piirin suurimpana puolueena ja samalla myös prosentuaalisesti suurimman kannatuksen 25 prosentilla keränneenä piirinä. "Ja siellä kaikilla oli niin mukavaa, oi jospa oisin saanut olla mukana" lauletaan Putte Possun nimipäivistäkin. Niin joutuvat laulamaan ne, jotka eivät olleet mukana!

Ei kommentteja: