sunnuntai 17. toukokuuta 2015

SOTTAPYTTYJÄ


 Ei voi muuta kuin päivitellä kaatuneiden muistopäivänäkin sitä, että kehdataankin sutata tienvarsia. Kirjotin asiasta jo pari päivää sitten. Tänään illalla olin vielä viimeistelemässä 21 km urakkaamme ja näky oli tietysti surkuteltava. Eilen puhdistetulle peltoaukeamme oli joku täysin piittaamaton heittänyt koko Hesburgerin ateriajätteensä levälleen oikein näyttävästi jokaisen erilleen valkoisine lautasliinoineen ja maustepusseja myöten. Mitähän moisen roskaajan päässä pyörii vai liikkuuko siellä mitään.

Täytyy sanoa niin kuin Timo Soini tosin eri asioista sanoo, että kuinka te kehtaatte, mutta kyllä te kehtaatte. Sillä ei tämä heittelijä ole ainoa, monta muutakin kahvikuppia ja tupakka-askia on ilmestynyt putsaamillemme tienvarsille melkein heti työn tehtyämme. Hesburgerin jätöstensä heittäjä kaiken lisäksi roskasi aluetta, jolla yli tämän viikonvaihteen on näkyvissä toistakymmentä täyttä jätesäkkiä.

Edellispäivän kirjoitukseni kommentoijista eräs kertoo USA:n yhden osavaltion rajalla olevan tiedotteen, että roskaajia sakotetaan ja se tehoaa. Meilläkin pitäisi ruveta tehokkaammin noudattamaan ja valvomaan lain kirjainta, koska lain mukaan roskaaminen on sakkorangaistuksen alaista toimintaa.

Ei kommentteja: