perjantai 5. kesäkuuta 2015

Kreikka veitsenterällä

Kreikka se vain on aina ajankohtainen. Tänään sen piti maksaa lainoja takaisin 300 miljoona. Rahaa ei ollut ja uusia lupauksia saatiin. Loppukuusta maksetaan tämä erä ja uusi erääntyvä 1,3 miljardia. Mistähän se raha silloin löytyy! Kreikka ei ole täyttänyt sovittuja vaatimuksia asioittensa kuntoon saattamiseksi. Eläkkeitä ei ole leikattu, arvonlisäveroa korotettu eikä taloutta saatettu ylijäämäiseksi. Näin lisälainojen saaminen on kyseenalaista ja maata uhkaa erottaminen eurosta, joka olisi pitänyt tehdä jo ajat sitten.

Valtaan noussut Syriza ja pääministeri Alexis Tsipras eivät ole saaneet taloutta kuntoon ja jopa ylimääräiset vaalit uhkaavat. Parasta tosiaan olisi oman rahayksikön drakman palauttaminen ja devalvaatioiden kautta valtion tuotanto kilpailukykyiseksi. Turistejahan siellä kyllä riittää!

Näin uusi drakma korvaisi Kreikan eurot

Heini Karjanmaa
Näin uusi drakma korvaisi Kreikan eurot
Kreikan ero eurosta olisi hankala, riskipitoinen ja kallis operaatio. Mutta paluu ikiomaan rahaan on silti mahdollinen tempaus talouden syöksykierteeseen suistuneelle helleenivaltiolle. Eikä ero ole vain mahdollinen vaan se on yhä todennäköisempi tapahtuma. Näin se sujuisi.

20.5.2012 06:03

Ei kommentteja: