perjantai 26. kesäkuuta 2015

KAHEN AKAN LOUKUSSA


Kahen akan loukussa on tämän kesän Veneskosken kesäteatterin näytelmä. Kirjoittajana on Heikki luoma, jonka näytelmiä on esitetty yli 170 teatterissa.

Ensi-ilta näytti epäonnistuvan täydellisesti, kun tämän kevätkesän sää jatkui tyypillisenä, pilvet kerääntyivät taivaalle ja sade - välillä rankkanakin alkoi sopivasti tuntia ennen näytelmän ilmoitettua alkamista. Mutta ihme ja kumma - sade taukosi ennen esityksen alkua - ja yleisöjoukko - lähes sata uskalikkoa - sai seurata farssikomediaa täysin kauniissa kesäisessä säässä, tosin vaatetta oli varmasti jokainen laittanut riittävästi ylle.

Samoin siis näyttelijät saivat keskittyä esittämiseen poutasäässä sateen haittaamatta. Ja hyvin he rooleistaan selvisivätkin heti näin ensimmäisessä esityksessä. Aikamiespoika, veres aviomies oli melkoisessa pyörityksessä, kun äitinsä siis tuoreen aviovaimon anoppi ei antanut nuorelle parille hetkenkään rauhaa. Monien kommellusten ja sivujuonteiden jälkeen loppu tietysti oli onnellinen, kuinkas muuten. Rauha palasi vasta-avioituneille ja pojan leskiäiti vaimon anoppi löysi sulhasen ja pääsi muuttamaan hänen kanssaan Viroon Haapsaluun.

Vielä on Kankaanpään nuorisoseuran näyttelijöillä ja talkooväellä edessä kymmenen näytäntöä. Meidän sotainvalidi- ja veteraaniväki menee keskiviikon 1.7. katsomaan tätä näytelmää joka kesäiseen tapaan. Säänkin on luvattu poutaantuvan ja lämpenevänkin.

Ei kommentteja: