lauantai 27. kesäkuuta 2015

VAIKEUKSIENKIN KESKELLÄ ELÄMÄN ON JATKUTTAVA

Mitä pitäisi sanoa Isis-joukkojen mielettömistä joukkosurmaamisista. Entä Kreikan käänteistä, kun ei ole halua eikä taitoa laittaa asioitaan kuntoon. Joko lopultakin alkoi lähtölaskenta eurosta EU:n rahahanojen sulkeuduttua Kreikan rahoittamisessa.

Nämä ovat niitä globaaleja ongelmia. Jokaisella meillä on omat henkilökohtaisen elämämme kysymykset keskeisiä. Eikä aina ole helppoa. Viikonloppuna olen saanut olla tekemässä viimeistä palvelusta kahdelle saman ikäiselle iäkkäälle 88 vuotta täyttäneelle pitkän päivätyön tehneille ammattimiehille. Heidän lähtönsä on jo inhimillisestikin ajatellen luonnollista korkean iänkin huomioiden.

Eilinen näytelmä toi - tosin humoristisessa mielessä - esiin avioliiton sisäisiä ongelmia. Usein tahtomattakin vaikeuksia syntyy, jos puolisot ovat lähtöisin täysin erilaisista ympäristöistä eli liitto on meikäläisen suomalaisen ja ehkä kaukaakin täysin erilaisesta kulttuurista tulevan ulkomaalaisen välinen. Muutenkin maailmankatsomukselliset eroavaisuudet voivat aiheuttaa ongelmia.

Parisuhde on niin läheinen, että siinä pitäisi voida jakaa kaiken mahdollisen yhdessä, siksi se on myös niin vaikeaa joskus ja tuntuu silta, että nykyaikana liiankin usein. Niinpä tarvitsisimme uskollisuutta ja rakkautta sekä hyvinä että pahoina päivinä aina kuolemaan asti. Ja tiedämme kyllä, mistä tähän saamme voimaa, omat voimat eivät aina riitä

Ei kommentteja: