torstai 18. kesäkuuta 2015

Syreenien aikaan

Nyt on syreenien aikaa, aika monessa pihassa syreenit kukkivat. Muistan, kun takavuosina enoni kuvanveistäjäprofessori Kauko Räike suunnitteli jotain omaleimaista Kankaanpäähän ja halusi että istuttaisimme syreenejä niin, että olisimme syreenien kaupunki. Leijonatkit tekivät istutustempauksen Lavian ohikulkutien varteen, mutta ei tainnut tulla jutusta mitään näkyvämpää eikä kestävämpää jälkeä!

Toinen enoni arkkitehti Kalle Räike on suunnitellut Kankaanpäähän kolme taloa. Kaksi niistä on osayleiskaavassa saatu suojelukohteiksi, ne ovat Kaukon ateljeetaloksi rakennettu nykyisin rakennusliikkeen pitäjän Jukka Hautalan omistama Keskuskadulla ja alun perin rakennusmestari Jalo Jokiselle rakennettu nykyisin Matti ja Kaija Antilan omistama Hiitolankadulle. Kolmas onkin sitten meille kirjakaupan väelle rakennettu talo Ruokojärvenkadulla, jossa nytkin asumme.

Kun muuten puolueiden voimasuhteet muuttuvat vaali vaalilta, tälläkin kertaa tuli isoja muutoksia, ja niin sosialidemokraatit pienentyneiden puoluetukien johdosta myivät kuuluisan puoluetalonsa Pitkänsillan toisella puolella Paasivuorenkadulla. Talon suunnitteli arkkitehtitoimisto Jaakko Kontio, jonka palveluksessa myös Kalle Räike oli ja niin hän on yksi kolmesta talon suunnitelleista arkkitehdeistä.

Ei kommentteja: