maanantai 22. kesäkuuta 2015

Orpon väite on vailla todellisuuspohjaa

Sisäministeri Orpo on esittänyt enemmistön EU:n maista olevan kannattamassa Välimeren yli tulevien turvapaikan hakijoiden taakanjakoa siirtämällä heitä EU-maihin kiintiöiden mukaisesti

- Mihin väite enemmistöstä perustuu? Halla-aho kysyy ja huomauttaa, että kansainvälisten uutislähteiden mukaan EU-ministerit eivät ole onnistuneet sopimaan asiasta.

Halla-ahon mukaan hän ei ole löytänyt yhtäkään uutisraporttia, joka tukisi Orpon näkemystä enemmistöstä.

- On suuria jäsenmaita kuten Romania, Espanja ja Puola, jotka suhtautuvat tähän erittäin kriittisesti. On hyvin epätodennäköistä, että enemmistö hyväksyisi järjestelmän, Halla-aho sanoo.

Ja myös Orpon väitteen, että Suomen on oltava hyväksymässä kiintiöt, jotta saadaan olla päättämässä asiasta, Halla-aho tyrmää täysin sanoen, että tietysti myös Suomi on aina mukana päättämässä EU:n asioista.

Myös edellinen sisäministeri Päivi Räsänen vastustaa ehdottomasti näiden turvapaikanhakijoiden kiintiöitä. Ne ovat sitten poissa todellisilta tarvitsijoilta pakolaisilta, jotka on tarkoin valittu pakolaisleireiltä.

Halla-aho vaatii myös EU:lta lujempaa otetta, että tälle tunnottomien salakuljettajien jopa huumekauppaa paremmin kannattavalle bisnekselle on pantava stoppi eli estettävä Pohjois-Afrikan rannikolta näiden meren yli pyrkivien ihmisiä täynnä olevien heikkojen purtiloiden lähteminen. Ja ihmisten elinolosuhteita on parannettava lähtömaissa, ei Eurooppakaan kestä jatkuvaa miljooniin nousevaa loputonta turvapaikan hakijoiden joukkoa, siksi asialle olisi saatava ratkaisuja jo lähtömaissa Afrikassa.

Ei kommentteja: