tiistai 23. kesäkuuta 2015

Miksi Satakunnassa menestyttiin

Teksti: Mika Männistö

Anssi Joutsenlahti, Satakunnan Perussuomalaiset (pj.)

Perussuomalaiset nousivat eduskuntavaaleissa Satakunnan ykköspuolueeksi kahmien vaalipiirin äänistä 25 prosenttia. Satakunnan Perussuomalaisten puheenjohtaja Anssi Joutsenlahden mukaan menestyksen taustalla oli ankara työ.

-Kiersimme mahdollisimman paljon kaikilla paikkakunnilla, olimme esillä toreilla ja kauppojen edustoilla ja jaoimme runsaasti lehteä ja muuta vaalimateriaalia. Ehdokkaat olivat paljon esillä niin yhteistilaisuuksissa kuin itsenäisestikin. Meillä oli myös runsaasti hyviä tiimejä, paljon porukkaa mukana kiertämässä, jakamassa kampanjamateriaalia ja paistamassa makkaraa. Henki oli hyvä, Joutsenlahti arvioi.

Ei rahan vaan aatteen voimalla

Puheenjohtaja antaa tunnustuksen myös Markku Palomäen johtaman vaalitoimikunnan vaalityöstä, jossa olivat jäseninä Seppo Toriseva Raumalta ja Pauli Saarinen Honkajoelta. Edelleen menestystä edesauttoivat puoluejohdon taholta tehdyt vierailut, muun muassa Timo Soini kävi vastaanottamassa Seppo Ala-Hongon lahjoittaman suomenhevosen Honkajoella ja myös silloinen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Jari Lindström saatiin Satakuntaan vieraaksi.

-Meillä oli myös onnistunut ehdokasasettelu, mukana peräti viisi naisehdokasta eri puolilta Satakuntaa. Taloudelliset resurssit eivät olleet niin kovin suuria, emme menneet niinkään rahan kuin hengen ja aatteen voimalla, vaikka tietysti rahaakin käytettiin. Perussuomalaiset menestyivät erittäin hyvin suurimmilla paikkakunnilla, esimerkiksi Porissa, Ulvilassa ja Kankaanpäässä olimme ykkösiä, suurimmassa osassa toiseksi suurin ja joka paikassa vähintään kolmanneksi suurin puolue, kertoo Joutsenlahti.

Ei kommentteja: