keskiviikko 24. kesäkuuta 2015

Pyhäjoen ydinvoimala kaatumassa jo ennen rakentamistaan

Eilen A-studiossa näytettiin, miten laajoja maansiirtotöitä on tehty Pyhäjoella suunnitellulla ydinvoimalan alueella, turhaanko:

Fennovoiman toimitusjohtaja Toni Hemminki ei ryhdy spekuloimaan sillä, mitä Fennovoiman ydinvoimahankkeelle tapahtuisi, jos energiayhtiö Fortum ei osallistuisikaan siihen.

– Tässä on rakentamislupahakemuksen jättäminen ihan muutaman päivän päästä meillä edessä. Kerromme siinä vaiheessa omistuksen, enkä tässä vaiheessa tietenkään halua lähteä tällaisia mitä jos -spekulaatioita avaamaan, Hemminki vastasi keskiviikkona Ylen kysymykseen aiheesta.

Fortum ilmoitti aiemmin tänä aamuna, ettei se ole päässyt vielä sopimukseen venäläisen alueellisen energiayhtiön kanssa.

Fortum haluaisi enemmistöomistuksen TGC-1:n vesivoimatuotannosta. Yhteisyritys energiajätti Rosatomin kanssa on ollut ehtona sille, että Fortum osallistuu Fennovoiman ydinvoimahankkeeseen.
Fortum ei näin ollen ole vielä tehnyt päätöstä siitä, lähteekö se mukaan Pyhäjoelle rakennettavaan ydinvoimalaan.

Ja ilman Fortumin mukaantuloa ei vaadittu ydinvoimalan kotimaisuusaste täytä vaadittua 60% ja aikaa on vain kuun loppuun. Raukeaako siis koko ydinvoimalan rakentaminen. Itse eduskunnassa äänestin voimalan rakentamista vastaan!

Ei kommentteja: