maanantai 8. kesäkuuta 2015

Ulkopolitiikka hyvissä käsissä ennen ja nyt

Ministeri Jaakko Iloniemi puhuu täyttä asiaa MTV3, kun uutisissa yritettiin mollata Suomen ulkoministeriä jopa Helena Petäistön suorittamalla kummallisella haastattelulla Brysselissä. Iloniemi sanoi suoraan, ettei Suomi suinkaan ajaudu millekään sivuraiteelle uuden ulkoministerin aikana, päinvastoin niissä piireissä, joissa asioista päätetään, tiedetään Suomen vakaa ulkopoliittinen linja. Ne jotka luulevat toisin, tekevät yksinkertaisesti vääriä vertauksia. Ranskan populistit ovat täysin eri asia, he ovat äärioikeistolaisia, mutta Suomessa ei äärioikeistolaisia ole, toteaa ministeri Jaakko Iloniemi uutishaastattelussaan.

Turhaan ei valtiotieteen maisteri Iloniemi pitkän virkauransa jälkeen, johon sisältyy mm. alivaltiosihteeriys, ministerineuvos YK:ssa, suurlähettiläs ETYK-edustustossa Genevessä ja Washingtonissa, EVA:n toiminnanjohtajuus ja lukuisia luottamustoimia, ole saanut ministerin arvonimeä. Ajatus on edelleen selkeä, niin kuin haastattelusta voi tarkistaa 83 ikävuodesta huolimatta.

Ei ihme, että Suomen ulkopolitiikka on iät ja ajat ollut hyvissä käsissä ja hoidettu esimerkillisesti. Ja tätä jatkumoa saa nyt Timo Soini viedä omalta osaltaan eteenpäin Tasavallan Presidentin luottomiehenä. Ei presidentti ulkoministerikseen ketä tahansa nimitä!

Ei kommentteja: