keskiviikko 10. kesäkuuta 2015

Veljeä ei jätetä

Sain osallistua Sotainvalidien Veljesliiton liittokokoukseen Jyväskylässä. Kuluvaa vuotta vietetään Liiton 75-vuotisjuhlavuotena, koska Liitto on perustettu juuri kokouspaikkakunnallamme vuonna 1940. Sääntömääräisten kokousasioiden lisäksi vaikuttava oli Veljesliiton Liittokokousjuhla edellisiltana Jyväskylän Paviljongin Wilhelm-salissa, jossa sitten tänään oli myös Liittokokous.

Juhla ei ollut pituudella pilattu kestäen vain vajaan tunnin, mutta ehkä juuri senkin vuoksi mitä vaikuttavin. Musiikkiesitykset olivat parhaita isänmaallisten tuntojen nostattajia ja puheenvuorot lyhyitä ja asian ytimeen iskeviä.

Itse Jorma Hynninen oli saatu laulamaan Ilmavoimien soittokunnan säestämänä Karl Collan Hurttiukon, Oskar Merikannon Laatokan ja Jean Sibeliuksen Ristilukin. Sama soittokunta yhdessä mieskuoro Sirkkojen kanssa soitti ensin yksin Sotainvalidien marssin ja kuoron kanssa esittivät Sibeliuksen Isänmaalle ja Finlandian. Sirkat kuoro on entuudestaan tuttu, koska isoisäni veli Niilo Joutsenlahti lauloi kuoron riveissä ja Jyväskylässä sukuloimassa käydessä sain olla myös Sirkkojen konserteissa ulkoilmalaululavalla.

Sotainvalidien Perinnejärjestön puheenjohtaja Lasse Lehtinen kertoi sotainvalideista pidettävän huolta loppuun asti, sillä heidän lukumääränsä on nopeasti vähenemässä, alkuperäisestä 200 000 vammautuneen joukosta on jäljellä enää nelisen tuhatta ja poistuma vuosittain on 20 prosentin luokkaa. Sain muuten Lasselta tekijän nimikirjoituksen kolmeen hänen kirjoittamansa kirjaan, aiemmin hänen omistuskirjoituksiaan on jo aika monessa kirjassa. Tunnetaanhan Lasse erittäin sujuvasanaisena ja tuotteliaana  kirjailijana.

Ei kommentteja: