perjantai 31. heinäkuuta 2015

Jo kuudennet Kalevan Kisat Porissa

Kalevan Kisat alkoi tietysti jo eilen Porissa kävelykisoilla, mutta tänään varsinaisemmin. Vähän koleahkossa säässä - tämän kesän tapaan - tulokset eivät päässeet nousemaan päätähuimaaviksi, ei edes 100 metrin aitajuoksussa oman kaupungin tyttö Nooralotta Neziri yltänyt nykykuntonsa mukaiseen tulokseen.

 Kankaanpään Arttu Kangas otti kolmannen peräkkäisen mestaruutensa huolimatta nuoresta 22-vuoden iästään metrin erolla seuraavaan, mutta 20 metrin raja jäi vielä tällä kerralla ylittämättä, mutta se on vain ajan kysymys.

Omat muistoni Porin Kalevankisoista ovat vuodelta 1967, jolloin oli mukana 10.000 metrillä, joka tänäänkin oli ohjelmassa. Silloin - vaikka juoksijoita olikin ihan eri tavalla kuin nykyisin - ei kympillä juossut loppuun kuin seitsemän miestä ja minä olin se seitsemäs. Leikekirjassani on kuvakin ko. juoksusta.

Muistan juoksun siksi erikoisen hyvin, että siihen aikaan sain herkästi ankaran heinänuhan, joka puhkesi juoksun kestäessä ja sen jälkeen oli aika vaikeaa oleminen semminkin,  kun valmentajani Pentti Perttula kastoi juoksun jälkeen Porissa Eevan ja  Sulon esikoisen Juha-Anssin ja minä olin paikalla kummina muistaakseni Länsi-puiston kerrostalossa.

Ei kommentteja: