maanantai 6. heinäkuuta 2015

Mätämuna - Kreikka

Ainako vaan Kreikka pyörittää muuta Eurooppaa, vaikka se on täysin kasukyvytön ja sillä on yli 300 miljardia euroa velkoja

ILTALEHTI väittää tänään:

Kreikalle sittenkin kolmas tukipaketti? Paketin suuruus jopa yli 50 miljardia euroa
Kansainvälinen valuuttarahasto IMF arvioi kesäkuun lopussa Kreikan rahoitustarpeeksi seuraavalle reilun kolmen vuoden jaksolle 50,2 miljardia euroa.

Euroopan maiden osuus siitä olisi 36 miljardia, mutta Suomen hallituksen ohjelmassa on yksiselitteisesti, ettei enää osallistuta uusiin kriisimaiden tukipaketteihin.

Ja on hyvä puhua suulla suuremmalla, kun sunnuntain Hesarissa kansantaloustieteen professori Vesa Kanniainen spekuloi Kreikan kansanäänestyksen mahdollista tulosta: Jos kyllä rahaliitolle voittaa, maa joutuu velkasaneeraukseen ja jos Suomen kuuden miljardin saatavia leikataan esim. 60%, voi jokainen laskea, paljonko Suomi menettää.

Tulos kuitenkin oli selvä 62% EI. Siitä Kanniainen sanoo, ettei Kreikka maksa saataviaan eikä Suomen (Urpilaisen neuvottelemilla ja paljon mainostamilla) vakuuksilla (joita Timo Soini sanoo tuotannonvaihtosopimuksiksi) ole mitään arvoa. Pankit pysyvät kiinni, Kreikka ajautuu ulos eurosta ja joutuu noin vuoden kaaokseen. Oma raha tuo toivoa ja elpymistä.

Käykö näin vai lisätäänkö vain uusi kriisipaketti, sen nähdään pikapuoliin!
Näytä lisää
Kreikka on tällä hetkellä maksukyvytön, mutta tätä ei vain myönnetä ja sanota ääneen, arvioi Timo Soini Ylen A-studion haastattelussa.
yle.fi|Henkilöltä Riikka Luukkonen
 

Ei kommentteja: