tiistai 14. heinäkuuta 2015

SuomiAreenan vetovoima riittää

SuomiAreenalla oltiin koko päivä. Kotiin tultua oli tunto, että on käsillä viikonloppu, vaikka kalenteri näyttääkin tiistaita, siksi viikonlopun vapaan oloinen mieliala vallitsi.

SuomiAreena on ihmeellisen vetovoimainen tapahtuma tietysti vielä Pori Jazzin ryydittämänä. Väkeä liikkuu, paneelikeskusteluja riitti, myös kuulijoita. Sääkin oli sopivan aurinkoinen, ei kuitenkaan liian helteinenkään. Alapuolella oleva kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa tunnelmasta.

On suuri asia Porille, Satakunnalle ja miksei koko Suomellekin, että tällainen suurtapahtuma on Suomen kesässä. Tavallaan me satakuntalaiset olemme etuoikeutettuja, kun saamme kotoa käsin käydä näissä tapahtumissa jo kymmenettä kertaa. Keskusteluja on yli 160. Kansalaistorilla on eri järjestöjä. Huomisesta avautuu myös puolueiden telttakojut, vanhasta muistista voin kertoa myös niillä olevan tungosta Eetunaukion kävelykadulla.

Tänään olivat Satakunnan vastavalitut kansanedustajat omassa paneelissaan, Kauko Juhantalokin saapui yli puolen tunnin päästä, joten sitten olivat kaikki kahdeksan paikalla. Kreikasta aloitettiin täälläkin ja sitten päädyttiin satakuntalaisiin aiheisiin aina tärkeitä tie- ja liikennekysymyksiä ja energiaratkaisuja myöten.

Toinen seuraamani tilaisuus oli neljän suurimman puolueen puoluesihteereiden leppoisa keskustelu Suomen tilanteesta ja ihmisten laimeahkosta osallistumisesta niin vaaleihin kuin muutenkin puoluetoimintaan. Ihme ja kumma, Kreikasta ei puhuttu yhtään ainoaa sanaa.

Perussuomalaisten puoluesihteeri Riikka Slunga-Poutsalo onkin PoriAreenalla kolmen päivän ajan. Monia perussuomalaisten kansanedustajiakin on eri paneeleissa, myös ministerit Jussi Niinistö ja Jari Lindström ovat mukana. Itse kuuntelin vielä kansalaisopistokeskustelua, kun mukana oli aina positiivinen kansanedustaja Ritva Kike Elomaa.

Ei kommentteja: