keskiviikko 15. heinäkuuta 2015

GYMNAESTRADA

GYMNAESTRADAn
 mahtavan upeat joukkuevoimistelunäytökset Olympiastadionilla ovat vaikuttavia katsottavia. Ja se on kaiken lisäksi Suomen suurin kansainvälinen tapahtuma kautta aikojen 21.000 osallistujaa yli 50 maasta. Näin rauhanomaisestikin ja mitä terveellisimmällä tavallakin voidaan juhlia eri maiden kansalaisten välillä.

Samalla kaikkea tuota katsellessa heräsivät vanhat muistot. Itsekin 6.223 muun pojan kanssa saimme voimistella Helsingin suurkisoissa 1956 täyttäen pallokentän nurmen leikkisällä ohjelmallamme. Näytöksemme oli Suurkisojen suurin ja hauskin.

Meille Kankaanpään Urheilijoiden pojille esitys oli sikälikin erityisen mieliin painunut ja läheinen, sillä ohjelman suunnittelijana ja johtajana toimi voimistelunopettajamme Paavo Kahma ja säestäjänä pianolla opetusneuvos Liisa Mattila-Oukari niin´ikään Kankaanpäästä.

Monia muita muistoja ja elämyksiä on jäänyt näistä kisoista, vaikka Helsinki ei ollut ennestäänkään mikään vieras kaupunki. Jo alle kymmenvuotiaana sain olla mukana Helsingin Olympialaisissa ja asuihan ukkimme lähellä stadionia, niin että kerrostalon vintiltä näkyi pallokentällekin.

Paavo Kahman johdolla sain olla sitten mukana KaU:n joukkueessa voimistelupäivillä ja hankimme myös oppikoulujen mestaruuden joukkuevoimistelussa. Sain myös piirinmestaruuksia nuorten sarjoissa telinevoimistelussa. Oli rintaa nostattavaa, kun joskus voimistelutunnin aluksi PM-kisojen jälkeen Paavo Kahma sanoi, että täällä teidän keskuudessanne on väkirikkaan Satakunnan piirinmestari.

Monena mies eläissään ja vanhetessa iän karttuessa myös muistot lisääntyvät ja nousevat aina sopivalla hetkellä mieleenkin.

Ei kommentteja: