torstai 9. heinäkuuta 2015

Toripäivä ja energiaa

Kankaanpään toripäivä torstai on näin kesällä väkeä ja myyjiä täynnä. Vilskettä ja elämää siis riittää. Ja on hyvä olla siellä mukana ja tavata monia tuttuja ja vaihtaa muutaman sanan. On joitakin kävijöitä, joilla ei ehkä muita tuttuja löydykään, on siksi hyvä, että on pitkäaikaisempiakin paikkakuntalaisia, joita voi tunnistaa ja jututtaa. Sateetkin tuli vasta kello yhden aikoihin, joten toripäivät pääosin saatiin viettää säällisissä olosuhteissa.

Vatajankosken Sähkön kuntayhtymän hallituksen kesäkokouksessa pohdittiin syntyjä syviäkin, joista sitten myöhemmin tulee tietoa.  Ajankohtaisia näkymiä myös kerrottiin. Talvi oli lämmin, joten energiaa ei kulunut edellisvuosien tapaan eikä nyt viileähkön kevään ja alkukesä kulutuksen kasvu merkittävistä pienemmän volyymin johdosta korvaa alkuvuoden menetyksiä. Asiakkaillehan lämmin talvi tietysti on ollut edullista pienentyneiden energialaskujen muodossa.

Kasvihuoneyrittäjä Jorma Mustakosken mukaan nyt on ollut neljäänkymmeneen vuoteen vähäaurinkoisin alkuvuosi, joka tietysti vaikuttaa juuri kasvihuoneiden tuotantoon. Energiaturpeen nostossa ei päästä enää millään tavoitteeseen märän alkukesän johdosta eikä koko heinäkuussakaan ole luvattu paljon parempaa säätä.

Vatajankosken Sähkön verkostosta on kaapeloitu noin 25%, kaikkia ei tietenkään tarvitse uudenkaan lain mukaan kaapeloida, mutta verkostolta vaaditaan kestävää säävarmuutta. Kuluttajien sähkömittareista on saatu etäluettaviksi jo 99% eikä kaikki ole tarkoituksenmukaista muuttaakaan, jos on ns. kylmiä liittymiä, joissa ei ole kulutusta, mutta omistajat eivät kuitenkaan halua liittymiä poistaa, jos tarvetta kuitenkin tulisi vastaisuudessa.

Yhtä sähköasemaa uusitaan parast´aikaa, sitten ovatkin kaikki asemat kunnossa ainakin pariksi kymmeneksi vuodeksi, joten sillä rintamalla ei investointitarpeita ole.

Ei kommentteja: