tiistai 8. syyskuuta 2015

Kyyti on kylmää

Antti Tuuri kirjan nimi Kylmien kyytimies tulee eittämättä mieleen hallituksen tämän päiväisiä päätöksiä seuratessa ja kansalaisten vastareaktioita kuunnellessa, mutta kestävyysvajetta ei muuten saada kurottua pienemmäksi. On muistettava, että velkaantumisasteemme on yli 100 miljardia: 100. 000. 000.000 euroa!
Hyvä, ettei Yleisradion vuosittaseen määrärahaan lisätä indeksikorotusta. Joutuvathan muu media, varsinkin lehdistä tulemaan toimeen pienenevien resulssien varassa, koska ilmoitustulot vähenevät ja väkeä on irtisanottava.

MTV 3 uutisissa katsoessa tuli väkisin mieleen, että millä tasolla siellä toimitaan. Uutisessa kerrottiin että arkipyhät helluntai ja loppiainen tulevat palkattomiksi. Alatekstissä tosin oli oikein, että loppiainen ja helatorstai tulevat palkattomiksi, helluntaihan on jo aiemmin muutettu pelkästään yhdeksi pyhäpäiväksi, jota ei sen vuoksi juuri huomatakaan, kun se ei erotu tavallisista sunnuntaipäivistä.

Sen sijaan alatekstissä pyöritettiin tietoa eläkeläisten adressista, että siinä eduskunnalle luovutetussa adressissa vaaditaan eläkeläisten asumistuen poistamista. Totuushan on täysin päinvastainen!
En myöskään ymmärrä samoissa uutisissa toistuvasti kommentoineen vakuutusyhtiö Ilmarisen talousasiantuntija Kianderin kommenttia, että maahanmuuttajien avulla saadaan kestävyysvajettamme pienenemään - tosin hänkin myönsi, että vasta pitkällä aikajänteellä!. Itse ymmärrän, että ainakin lähimpien vuosikymmenten aikana käy täysin päinvastoin. Ei me 4-500 000 työttömän maana todellakaan tarvita suuria määriä muualta tulevaa työvoimaa. Työvoimapulasta on puhuttu vähintään se aika, jonka olen ollut politiikassa eli yli 50 vuotta, mutta ei vieläkään siis ole näkyvissä pulaa työntekijöistä, työhalusta tosin voi olla puutetta,

Ei kommentteja: