torstai 10. syyskuuta 2015

KUNTAPÄIVILLÄ UUTTA OPPIMASSA

Kaksipäiväisiltä Kuntamarkkinoilta Kuntatalolta Helsingistä kotouduttiin. Tämä on aina vuosittainen kuntaväen kokoontuminen näkemään monanlaisia kunta-alan toimijoita ja näitteilleasettajia sekä kuulemaan ajankohtaisia alustuksia ja keskusteluita aina puoluejohtajien panelista alkaen - joskaan tänä vuonna mm. budjettiriihen johdosta mukana ei ollut kuin yksi puheenjohtaja Ville Niinistö ja muut osallistujat olivatkin muuta puoluejohtoa. Meiltä perussuomalaisilta mukana oli puoluesihteeri Riikka Slunga-Poutsalo.
Viime kauden kansanedustajia, nyt poisjääneitä, näin ainakin viisi, eli ei politiikasta niin vain jäädä sivuun. Demari Kari Rajamäki kertoi olevansa vielä monessa mukana paikallisesti ja maakunnallisesti. Hanna Tainio puolestaan on noussut jopa Kuntaliiton varatoimitusjohtajaksi. Lisäksi näin vasemmistoliiton Oulun vaalipiirin Erkki Virtasen ja Risto Kalliorinteen ja tietysti jokapaikanhöylän kokoomuksen Kimmo Sasin. Perussuomalaisten kasanedustajia paikalla pääsi puhuttamaan Kimmo Kivelää, joka on valiitu Yleisradion hallintoneuvoston puheenjohtajaksi, ja myös Maria Tolppasta.
Kyllä monella näytteille asettajalla olisi meidän kunnillemme paljon tarjottavaa. Digitalisaatio on yksi hallituksenkin kärkihankkeista. Esimerkiksi Opinsys kertoi hankkineensa Kankaanpään lukioon teitotekniikkapalvelut ja haluaisi olla keemässä niitä myös peruskouluumme. Rakennnushankkeita esittelivät vaikkapa Arttuasunnot Oy kankaanpääläisen Tino Nurmen toimesta ja Teijotalot varusmiestoverini Mauri Kulon ansiosta jopa edullisen leasingrahoituksen avulla. Monia muitakin uusia säästöjä aikaansaavia tapoja tehdä kunnan palvelutehtäviä kerrottiin. Uusi aika valtaa alaa myön kunnissamme, niitä on vain ennakkaluulottomasti otettava käytäntöön.

Ei kommentteja: