keskiviikko 2. syyskuuta 2015

PELASTUS TULEE JUUTALAISISTA

Tämän kirjoituksen laadin Israelin Ystävien puheenjohtajana jäsenkirjeeseen:

Forssassa järjestettiin erittäin onnistunut Israelin Ystäviemme -kesäkonferenssi aiheenaan Pelastus tulee juutalaisista. Tämä oli neljäs Israel-konferenssi, jossa olen saanut olla mukana rakentumassa yhteisestä uskostamme ja Israelin ystävyydestä. Raahen konferenssissa v. 2012 aiheena oli Puhalla Jumalan tuuli. Seinäjoella seuraavana vuonna kokoustettiin otsakkeella Israel – Jumalan silmäterä. Viime kesänä vuorostaan kokoonnuttiin Kankaanpäässä Kuule Israel teeman merkeissä.

Tämänvuotinen Pelastus tulee juutalaisista on otettu Johanneksen evankeliumista Jeesuksen omana sanana Sykarin kaivolla Samariassa syntiselle naiselle, joka lausui Jeesukselle: “Meidän isämme ovat kumartaneet ja rukoilleet Jumalaa tällä vuorella, kun taas te väitätte, että oikea paikka on rukoilla Jerusalemissa.” Jeesus joutuikin vastaamaan , että tulee aika – ja se on jo - jolloin ette rukoile Isää tällä vuorella ettekä Jerusalemissa, vaan oikeat rukoilijat rukoilevat hengessä ja totuudessa.

Kuningas Daavid sai tuoda Jumalan asuinsijaksi ymmärretyn liitonarkin Siionin vuorelle telttaan Jerusalemissa. Salomon siirsi sen rakentamaansa temppeliin. Yhä tänä päivän juutalaiset rukoilevan pyhimmällä paikalla Itkumuurilla, joka on ainoa temppelistä säilynyt osa. Näin siksi, koska vain pieni osa heistä messiaaniset juutalaiset ovat ottaneet vastaan Jeesuksen, juutalaisille ennustetun Messiaan.

Ja juuri syntiselle naiselle Sykarin kaivolla Jeesus ilmoitti olevansa luvattu Messias: Minä se olen, minä, joka puhun sinun kanssasi. Ja juuri Jeesuksesta alkoi uusi aika, hänen läsnäolonsa mahdollistaa oikean rukouksen ja Herran läsnäolon, joka ei enää ole paikkaan sidottu.

Hän Vapahtajamme päästää meidät synneistämme ja kirvoittaa meidät kuolleista teoista palvelemaan oikeaa elävää Jumalaa ja niin myös lähimmäisiämme lahjaksi saamamme rakkauden hengessä. Ja missä näin tapahtuu, siellä voidaan sanoa: Herra on täällä. Ja yhä edelleen Hän on keskellämme Hengessä ja totuudessa sanansa kautta. “Tuuli puhaltaa, missä tahtoo” ja niin Herrakaan ei ilmestynyt profeetta Elialle myrskyssä eikä tulessa vaan hiljaisessa tuulessa. Näin mekin saamme rukoilla Herraamme Jeesusta Kristusta hengessä ja totuudessa, sillä pelastus tulee Hänestä, juutalaisesta Mestaristamme!

Ei kommentteja: