sunnuntai 18. lokakuuta 2015

Rakkauden lähettiläinä

Ukrainalaisperäisen Lavrenchukien musiikkiperheen musisointia saimme tänään kuulla sekä Jämijärven kello 10 messussa että sen jälkeisillä kirkkokahveilla. Sain olla pitämässä tämän messun tänään 21. sunnuntaina helluntain jälkeen ja aiheena oli vastuuviikon alkajaisiksi Jeesuksen lähettiläät.

Niinpä Jeesus sanoo, etteivät lähettiläät ole lähettäjäänsä suurempia ja juuri ennen näitä sanojaan Jeesus oli pessyt opetuslasten jalat ehtoollisateriaa vietettäessä. Näin meidänkin tulisi olla toinen toisemme palvelijoita eikä pyrkiä herroina hallitsemaan toisiamme.

Alkuajan kristityistäkin sanottiin: Katsokaa, kuinka he rakastavat toisiaan. Ja apostoli Johannes toisteli jatkuvasti vanhoilla päivillään Patmossaarellekin karkotettuna: Lapsukaiset, rakastakaa toisianne. Ja niinhän Paavalikin toteaa, että niin pysyvät nämä kolme, usko, toivo ja rakkaus, mutta suurin niistä on rakkaus. Sillä usko muuttuu näkemiseksi, toivo saa täyttymyksen, mutta rakkaus PYSYY.

Lavrenchikien musisoinnissa isä soitti haitaria, äiti pianoa, vanhin poika trumpettia, kaksi sisarusta lauloi, nuorin poika selloa ja vanhimman pojan vaimo viulua. He olivat tehneet myös äskettäin turneen Israelissa ja niin esityksissä oli monia reippaita mukaansatempaavia israelilaiskansanmusiikki-kappaleita. Illalla heillä oli konsertti Kihniössä

Ei kommentteja: