keskiviikko 25. marraskuuta 2015

Puolustusministeri kiitteli reserviläistoimintaa

Puolustusministeriön sivulta: Tiedotteet löytyi lopultakin puolustusministeri Jussi Niinistön puhereferaatti hänen käydessään Kankaanpäässä maanpuolustusjärjestöjen yhteisessä vuosijuhlassa:
18.11.2015 19:00

Puolustusministeri Niinistö: Asevelvollisten koulutuksesta ei ole varaa tinkiä

Puolustusministeri Jussi Niinistö puhui Kankaanpään seudun reserviupseerien 70- ja Kankaanpään reserviläisten 60-vuotisjuhlassa keskiviikkona 18.11.2015. Ministeri korosti puheessaan reserviläisten suorituskyvyn ylläpitämisen tärkeyttä nopeasti muuttuvassa turvallisuusympäristössä.

”Puolustusratkaisumme tuottaa meille varteenotettavan kyvyn vastata perinteiseen sotilaalliseen uhkaan. Valmiuttamme reagoida toimintaympäristössämme tapahtuviin nopeisiin muutoksiin ja uusiin uhkiin on kuitenkin jatkuvasti syytä kehittää”, ministeri Niinistö sanoi puheessaan. ”Keskeinen osa tätä työtä on reservimme osaamisesta huolehtiminen.”

Vapaaehtoinen maanpuolustustyö reserviläisten osaamisen, suorituskyvyn sekä maanpuolustustahdon kohottamiseksi sai ministeriltä kiitosta. ”Tässä työssä myös reserviläisjärjestöillä ja paikallisyhdistyksillä on oma tärkeä roolinsa. Vapaaehtoinen maanpuolustustyö on merkittävä ja tervetullut lisä puolustusvoimien itse antamalle koulutukselle”. Taloudellisesti vaikeina aikoina vapaaehtoisen maanpuolustustyön merkitys korostuu, hän totesi.

Puheensa lopussa ministeri huomautti, kuinka käsityksemme kansallisen turvallisuuden uhkakuvista ovat monipuolistuneet. Uudet hybridisodankäynnin muodot vaativat myös lainsäädännön kehittämistä. ”Jos vakavasti haluamme varautua meihin kohdistuviin uhkiin, on meillä oltava työkalut näiden uhkien paljastamiseksi. Tällä hetkellä työkalupakissamme on ennakkovaroituksen mentävä aukko. Säädösvalmistelu asian korjaamiseksi ja tiedustelulainsäädännön aikaansaamiseksi onkin jo käynnistetty”, ministeri Niinistö totesi ja toivotti juhlayleisölle antoisaa vuosijuhlaa.

Näin siis puolustusministeriön sivulta löysin lopultakin puolustusministerin puhereferaatti.

Ei kommentteja: