tiistai 12. tammikuuta 2016

50-vuotisjuhla tulossa

Huhtikuun 10. päivänä pidetään Kankaanpään Sotaveteraanien 50-vuotisjuhla asiaankuuluvin juhlallisuuksin huippuna 50-vuotishistoriikin julkaiseminen. Tämä kävi  ilmi vuoden ensimmäisessä sotaveteraanien hallituksen 18 henkeä koonneessa kokouksessa, vain neljä oli sairastelun vuoksi poissa. Yhdistyksemme on Satakunnan toiseksi vanhin Huittisten jälkeen ja piirinkin perustamisessa kankaanpääläiset ovat olleet aktiivisia ja se on perustettu ennen kuin esimerkiksi Porissa ei vielä ollut osastoa. Vuosijuhlamme valmistelut ovat jo pitkällä, mm. laivaston soittokunta on tulossa.

Valmistuneista vuositilastoista ilmeni, että vuoden vaihteessa meillä on ollut vielä 51 sotaveteraania, jotka todella ovat korkeassa iässä, sillä nuorimmatkin täyttävän kuluvan vuonna 90 vuotta, tosin yksi Karjalasta kotoisin oleva täyttää vuotensa vasta seuraavana vuotena, tosin heti tammikuun toisena päivänä. Puolisojäseniä on kymmenen ja leskiä sama luku kuin veteraanejakin eli 51. Kannattajajäseniä onkin sitten puolitoistasataa.

Historiikista tulee todella mielenkiintoinen. Sen tekijä Matti Palokangas esitteli kokoukselle sisällysluettelon , yli 100 teokseen tulevaa värivalokuvaa ja kertoi 95% tekstistä olevan jo valmiina.
Painosmääräksi on  tälle kovakantiselle A4 kokoiselle kirjalle suunniteltu 200 kappaletta ja sivuja tulee sama määrä. Kustannuksia pyritään saamaan peittoon myös lahjoituksin.

Ei kommentteja: