maanantai 25. tammikuuta 2016

Paavon päivän menu

Paavon päivän kunniaksi Paavo tarjosi koko Kankaanpään kaupunginvaltuustolle viimeisen kaupunginjohtajanolonsa valtuustonkokouksen kunniaksi itse ampumastaan hirvestä tehtyä hirvisoppaa ja myös meille lihaa syömättömille ohiammuttujen soppaa ja täytekakkukahvit vielä päälle. Valtuuston puheenjohtaja piti kiitospuheen, johon pitäisi vastata niin kuin entinenkin syntymäpäiväsankari: Ja totta joka sana. Niin kuin kaupunginjohtaja lohkaisu, että oliko metsästäessä runsaasti hirviä: Aika paljon siellä, missä niitä oli.

Vastauspuheessaan Paavo Karttunen sanoi ensimmäisen virkapaikkansa olleen Inarissa ja muisteli, miten kunta oli täysin rahaton ja laskuja oli paksu nippu. Kun joku tuli pyytelemään laskun maksamista, nostettiin juuri se lasku päällimmäiseksi ja maksettiin. Niinpä Paavo teki sitten gradunsa aiheesta Kunnan maksuvalmiuden säilyttäminen. Ja siitä olemme saaneet nauttia täällä Kankaanpäässäkin, oppi ei ole ojaan vienyt.

Paavo Karttusella on myös ollut kyseenalainen kunnia olla Suomen vetelin kunnanjohtaja toimiessaan Vetelin kunnanjohtajana, mutta sitten maine parani, kun hän siirtyi kunnanjohtajaksi Kyösti Kallion pitäjään Nivalaan. Ja huippuunsa hänen virkauransa tietysti nousi päästyään Kankaanpään kaupunginjohtajaksi.

Varsinainen kaupunginjohtajan lähtöjuhlallisuus on maalis-huhtikuun vaihteessa, jolloin hänen varsinainen eläkkeelle siirtymisensä tapahtuu. Juhlahetkeen onkin varattu monenkinlaisia mieluisia yllätyksiä!

Ei kommentteja: