sunnuntai 24. tammikuuta 2016

Työntäyteinen pyhäpäivä



Ollessani kirkkoherrana Jämijärvellä otin kerran alkuvaihessa puheeksi, että miten on niiden vapaapäivien laita. Kirkkovaltuuston puheenjohtaja totesi siihen, että mitä pappi vapaapäivillä tekee, kun ei ole töitä kuin pelkästään sunnuntaina. Tämä tuli etsimättä mieleen tänään, kun riensin kokouksesta toiseen, ja välissä vielä parituntinen toimituskeskustelu omaisten kanssa. Tuli pyhäpäivä ilman suurempia ongelmia täyteen, kello 21 jälkeen lopetimme kaupungintalolla ryhmäkokouksen huomisen valtuuston kokouksen valmisteluna.

Päivällä pidimme Perussuomalaisten Satakunnan piirihallituksen vuoden ensimmäisen järjestäytymiskokouksen yli kahdenkymmen virallisen edustajan voimin. Varapuheenjohtajiksi nimesimme edelleen Pauli Saarisen Honkajoelta ja kansanedustajaksi siirtyneen Laura Huhtasaaren tilalle Tommi Salokankaan Porista. Työvaliokuntaan kuuluvat puheenjohtajiston ja piirisihteeri Tuomas Jalavan sekä taloudenhoitajan Margit Riuttamäen lisäksi Reijo Lehto Porista, Kristiina Heinonen Ulvilasta, Tapio Laurila Kankaanpäästä, Jouko Lindstedt Huittisista ja Seppo Toriseva Raumalta. Puolueen myöntämät viirit luovutettiin Ilmo Törmälle Karviasta ja Anita Koivulle Raumalta.

Kankaanpään valtuustoryhmän kokouksessa oli mukana useampi ensikertalainenkin ja uutta verta aina tarvitaan. Monikin valtuuston listalla oleva asia puhutti, eniten tietysti suuressa myötätuulessa edennyt kulttuurikampushankkeen esittely. Kokonaisuudessaan alkuperäinen suunnitelma on matkan varrella poikinut monia, voipa jopa sanoa lukemattomia uusia ideoita, joilla kampushankkeesta saadaan mitä vetovoimaisin ja monipuolinen Kankaanpään kaupungin sykkivä sydän.

Myös monia valtuustoaloitteita ehdotettiin, toinen toistaan parempia, joista perästä kuuluu sanoi torventekijä!

Kaiken kaikkiaan koko pyhäpäivästä jäi mitä myönteisin tunto, yhdessä toimitaan eteenpäin paremman huomispäivän aikaansaamiseksi.


Ei kommentteja: