tiistai 19. tammikuuta 2016

Politiikan pyörä pyörii

Vaikka eduskunta ei istu koko tammikuussa, niin silti politiikan saralla aina sattuu ja tapahtuu. Eilenkin uutisissa olivat kaksi perussuomalaisten ministeriä. Jussi Niinistö piti uuden maanpuolustuskurssin avajaisissa puheen, jossa esitti kriisiaikojen varalta kertausharjoitusjoukkojen nopeampaa kutsumista koolle. Timo Soini puolestaan kommentoi EU:n pyrkimyksiä puuttua yhden maan - tässä tapauksessa Puolan - sisäisiin asioihin.

Eilen kirjoitin Suomen tarvitsevan kahdenkeskisten suhteiden ylläpitämistä Venäjän kanssa. Kirjoitus jopa julkaistiin tämänpäiväisessä Satakunnan Kansassakin. Ja lähetin sen Timollekin pyynnöllä, että sopii tapaamisen venäläisen virkaveljensä kanssa. Mutta pääministeripä ehti ensimmäiseksi, tänään hän ilmoitti menevänsä keskustelemaan virkaveljensä kanssa Venättänmaalle. Venäjä on todella tärkeä maa meille monessakin  mielessä, siksi suhteemme täytyy aina olla parhaat mahdolliset. Asiaakin vierailulle varmasti löytyy.

Yksi on tänään uutisiin noussut Venäjältä tulevien maahanmuuttajien jatkuvasti nouseva määrä ja ihmeellinen käytäntö saattajineen rajalle. Yksi maahamme jonottanut on jopa kuollut odottaessaan saattajaa, jolle ei ehkä ole pystynyt maksamaan tarpeeksi. Tasavallan Presidenttikin joutui ottamaan asiaan kantaa, että jos tällaisessa rahastamisessa on perää, se on sitten vakavan keskustelun paikka.

Jari Lindström puolestaan  oikeusministerinä oli viettänyt päivänsä vankilassa. Hän itse kertoo: 
"iltapäivä meni vankilassa. Kuinka moni tiesi, että tuolla on vankila?" Lisäksi Jarin on päätettävä käräjäoikeuksien lukumäärän vähentämisestä. Eikä hauskaa ole työllisyysmäärärahojen leikkauksetkaan, vaikka työttömyys senkus vaan lisääntyy. Meillä Kankaanpäässäkin leikkaukset tuntuvat. Esimerkiksi Kierrätyskeskus Tekevät  jää ilman vuosittaista avustustansa ja kuitenkin se on työllistänyt parikymmentä työtöntä.

Ei kommentteja: