maanantai 18. tammikuuta 2016

Vetovoimaa Kankaanpäähän

Kaupunginhallituksessa hyviä esityksiä, ylivetona arkkitehti Heikki Riitahuhdan arkkitehtitoimistonsa kanssa laatima suunnitelma Kankaanpään kulttuuricampuksesta, josta ollaan kehittelemässä koko kaupungin kaikkia eri väestöryhmiä ja ikäpolvia kokoavaa sykkivää kaupungin sydäntä. Ja näin myös saadaan kauan kaivattua uutta imagoa ja vetovoimaisuutta koko Pohjois-Satakunnan keskukseen.

Kultuuricampuksena liikkeelle lähtenyt hanke on matkan varrella saanut todella innostuneen vastaanoton ja siihen on yhdistetty monia muita palveluita ja toimintoja periaatteella jokaiselle jotakin. Niin kaupunki kuin seurakunta ja yksityiset tahot ovat tervetulleita rakentamaan tätä uutta tulevaisuutta.


Myös monia rahoituslähteitä on harkinnassa Ara-rahoituksesta ja EU:n leader-rahoituksesta lähtien. Ensimmäistä rahapäätöstä odotellaan jopa tässä kuussa, joten nyt ollaan todella ryhtymässä tuumasta toimeen jopa nopeimmalla mahdollisella aikataululla. Siksi tavitaan myös pikaisia kaavoitusratkaisuja suunnitellun kehärakennelman ympärille. Jo ensi kesänä voisi tämän kehän koeaidata ja sinne sisäpuolelle laajalle piha-alueelle saada sitten myös monenlaista elämää.

Ei kommentteja: