lauantai 9. tammikuuta 2016

Satakunnan kunnallisjuhlaa



Merikarvialta ei päästy, kun tuli virallisen mittauksen mukaan 73 cm, mutta paikoin 80 cm lunta perjantaina, Siikaisissa oli jo vähäisempää lumentuloa ja meillä juhlapaikkakunnalla Kankaanpäässä ei ollut tietoakaan lumisateesta, ei muuten ole lunta kuin juuri nimeksi, hiihtämäänkään ei pääse kuin tekolumesta tehdyllä kilometrin ladulla.

Niin, perjantai-iltana Kankaanpäässä pidettiin jo perinteiseksi tullut juhla Satakunnan vuodenvaihteen vastaanotto, jonka Satakuntaliitto yhdessä aina vaihtuvan kunnan kanssa järjesti nyt neljännen kerran, kun läänit loppuivat ja samalla vuosittaiset maaherrojen vastaanotot.

Juhlaväkeä kuitenkin riitti ja samoin juhlittavaa. Satakuntaliiton pronssiset Satakunta-mitalit ojennettiin Jämin Jänteelle ja Pyhäjärven suojeluyhdistykselle kiitoksena molempien järjestöjen ansiokkaasta toiminnasta.

Puheenvuorot käyttivät Kankaanpään valtuuston puheenjohtaja Kauko Juhantalo ja maakuntaliiton valtuuston puheenjohtaja Tapio Huhtanen. Tervetulokättelyssä vastaanottajina olimme maakuntaliitosta hallituksen puheenjohtaja Reijo Kallio ja maakuntajohtaja Pertti Rajala, Kankaanpään kaupungista me kaupunginjohtaja Paavo Karttusen kanssa. Musiikkiesityksiäkin saatiin kuulla Kankaanpään Musiikkiopiston oppilaan Sonja Salimin sello ja opettajan Kaisa Kulhuan yhteisesiintymisinä.



Rattoisaa yhteiseloa ja kuulumisten vaihtamista maittavan ruokatarjoilunkin lomassa riitti illan mittaan tuntien ajaksi. Seuraavan kerran tämä kaikille kunnille tuleva kutsujuhla on vuorossa juuri Merikarvialla. Toivottavasti silloin meri on jo jäässä kauemmin, jottei mereltä tulevat lumikuuron pääsisi yllättämään länsirannikoilla muuten niin yleisesti vähälumista talvea.


Ei kommentteja: